YKS başvurusu nasıl yapılır? Yeni başvuru yapacaklar dikkat...

Üniversite sınavı heyecanı bu sene ilk kez uygulamaya konulması beklenen YKS ile başladı. YKS başvurusu 1 Mart tarihinde başladı. Peki YKS başvurusu ne zaman sona erecek? YKS başvuru süreci hakkında merak edilenler şöyle; YKS başvuru ücreti ne kadar olacak, nereye yatırılacak? İşte üniversite öğrencisi olmak isteyenlerin bilmesi gereken YKS ile ilgili ayrıntılar…

YKS başvurusu nasıl yapılır? Yeni başvuru yapacaklar dikkat...
YKS başvurusu nasıl yapılır? Yeni başvuru yapacaklar dikkat...
GİRİŞ 13.03.2018 14:43 GÜNCELLEME 13.03.2018 14:43

YKS başvuru kılavuzu yayımlandı! Yeni üniversiteye giriş sınavı olan YKS için başvurular 1 Mart itibari ile başladı. Öğrencilerin en çok merak ettiğiyse YKS başvuru ücreti ve YKS başvuru ücretlerinin hangi bankaya yatırılacağı. İşte 2018 üniversite sınavı YKS kılavuzu ve detaylar

YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

 

 

Sınava başvurmak isteyen adaylar kılavuza ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler.

Herhangi bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar; başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri’nden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacaklar.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı yani son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr yapabilecekler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri’nden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklar.

Sınava başvuru merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacak. Adaylar, kılavuzun dikkatle okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklar.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 23-24 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacak.

TYT, 23 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacak. Sınav saat 10:15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

AYT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav, saat 10:15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

YDT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 15:45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Adaylar dikkat: Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10:00'dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15:30'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak