Kız kardeşler 'ortak' hayalde buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK)’te eğitim alan 4 kız kardeşin dayanışması herkese örnek oldu.

Kız kardeşler 'ortak' hayalde buluştu
Kız kardeşler 'ortak' hayalde buluştu
GİRİŞ 06.03.2018 12:28 GÜNCELLEME 06.03.2018 12:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her insan gibi, onlar da hayatlarının neredeyse her alanında büyük engellerle karşılaştılar. Bazıları eğitimini tamamlarken bazısı ise eğitimini tamamlayamadan hayata atılmak zorunda kaldı.

2016 yılında ‘Okul Öncesi Öğretmenliği’ eğitimini tamamlayan Gönül Çam, hayalini kurduğu kreşi kız kardeşleri ile birlikte açtı.

Okulu bitirdikten sonra GASMEK’in verdiği kurstan tercübe ve belge de alan Çam, en büyük destekçisi olan abisi Mustafa Çam’ın teşvikiyle kreş kurmayı fikrini hayata geçirdi. Kendisinde büyük üç ablasının da kreşte bir görevi olmasını isteyen Gönül Çam, onlara da birer görev verdi. 

Ablalarının eğitimlerini tamamlayamadığını ifade eden Çam, onlarından GASMEK’ten aldığı kurslar ile kendilerini geliştirdiğini ifade etti. Çam, “Ablalarımın hayatındaki bu açığı kapatmak için GASMEK’te verilen eğitimlere başvurduk. GASMEK sayesinde ablalarım ‘Çocuk Gelişimi’ ile ilgili birçok kursa katılıp eğitimlerini tamamlama fırsatı buldular. Ben de bir eğitimci olarak satranç, drama, yabancı dil gibi birçok alanda GASMEK’in kurslarından yararlandım. Üstelik tüm bunların ücretsiz ve kaliteli olması apayrı bir güzellik” dedi.

İş yeri sahibi olan en küçük kız kardeş Gönül Çam, ablalarının hayallerini gerçekleştirdiğini, ablalarına sunulmayan fırsatı kendisinin sunduğunu ifade etti.

Büyük abla Leyla Çam, “Benim yaşlarımda olan birçok insan gibi güzel geçen bir çocukluğum olmadı. Elbette sevgi dolu anılarım var fakat bu anılarla beraber birçok üzüntüyü de biriktirdim hayatımda. Bu üzüntülerden belki de en büyüğü okuyamamaktı. Üstelik derslerimde çok başarılı olmama rağmen. Ama çok şükür içimde ukde kalan okuma hayalim GASMEK sayesinde son buldu. GASMEK’te eğitim alıp çalışma fırsatı buldum. Ayrıca bu noktada yanınızda kardeşleriniz olması, işletmenin başarısı için büyük etki sağlıyor. Bir kadın olarak korkmadan ilerliyoruz. Yine bir kadın olarak iş hayatının içindeyiz” diye konuştu.

Hatice Kayar ise, GASMEK sayesinde artık ayaklarının üstünde durduğunu, özgüveninin yerine geldiğini ifade etti.

Fatma Kurt da şunları belirtti: “Çocukluğumda okumayı en az ablamlar kadar ben de çok istedim fakat aile büyüklerimiz tarafından bu imkan elimizden alındı.  Ama GASMEK bizlere hiçbir şey için geç kalınmadığını gösterdi ve bizlere kapılarını açtı. Bu sayede kardeşlerimle birlikte hayalimizi yürütme imkanı bulduk. Küçük kardeşimizin ön ayak olduğu ve açtığı kreşte bütün kız kardeşler çalışıyoruz.”

 

 

YORUMLAR 1
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Abileri olmasa hiç bir şey yapamazlardı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu