2018 PYBS bursluluk sınavı ne zaman? PYBS başvurusu nasıl yapılır?

Binlerce öğrenci ve ailenin merak ettiği 2018 PYBS başvuruları başladı. Peki MEB tarafında düzenlenen PYBS (Parasız yatılılık bursluluk sınavı) ne zaman düzenlenecek? Bu senede heyecanla sınava girecek öğrenciler için PYBS hakkında her şey haberimizin detayında.

2018 PYBS bursluluk sınavı ne zaman? PYBS başvurusu nasıl yapılır?
2018 PYBS bursluluk sınavı ne zaman? PYBS başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 12.03.2018 10:35 GÜNCELLEME 12.03.2018 10:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan PYBS sınavı için geri sayım başladı. 2018 yılında binlerce öğrencinin gireceği Parasız yatılılık bursluluk sınavı yani PYBS ne zaman olacak? Çocuklarının eğitim gördüğü dönemde maddi destek görmek isteyen ailelerin heyecanla beklediği PYBS sınav başvurusu nasıl ve nereden yapılır şartları nelerdir? İşte MEB'ten gelen resmi açıklamalar ve detaylar..

2018 PYBS SINAVI NE ZAMAN?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı , 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS , 03 Haziran 201 8 tarihinde Türkiye saatiyle saat 1 0 .00 ’da, ÖDSGM tara fından yapılacak. İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te gerçekleştirilecek.

2018 PYBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

MEB'in yayınlamış olduğu 2018 PYBS Bursluluk sınavı başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre, başvurular 12 Mart-5 Nisan tarihileri arasında alınacak. 

ınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak

AÇIKTAN OKUYANLAR PYBS'YE GİREBİLİR Mİ?

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamazlar.

YORUMLAR 16
  • Ebrar 5 yıl önce Şikayet Et
    Aciktan okuyanlar nasıl yararlanamazlar ya, ne saçmalık , devlet okulunu ayirt etmiyorsunuz aciktan olanları ayirt ediyorsunuz
    Cevapla
  • --- 5 yıl önce Şikayet Et
    pybs sınavı tarihi bu yıl için bitti mi yoksa okullar açıldığında mı bu hizmet hakkı bizde bulunacak?
    Cevapla
  • onedirection 5 yıl önce Şikayet Et
    ahmet çalış zamanın var daha aga
    Cevapla
  • ahmet çelikçi 5 yıl önce Şikayet Et
    hiç çalışmadım allah yardım etsin bana
    Cevapla
  • meryem 5 yıl önce Şikayet Et
    ya ben 6.sınıfta 451 .5 almıştım baraj 453 imiş neyse nasip değilmiş gerçekten ben bu yıl çok çalıştım inşallaah kazanırız ben ve tüm hakedip çalışanlar şimdiden başarılar arkadaşlar*-*
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?