ÖNDER İnkişaf Eğitimi Çorum’da gerçekleştirildi

ÖNDER İmam-Hatipliler Derneği, ÇORİMDER işbirliği ile okul aile birliği başkanları ve öğretmenlerin katıldığı İNKİŞAF EĞİTİM Programı düzenlendi.

ÖNDER İnkişaf Eğitimi Çorum’da gerçekleştirildi
ÖNDER İnkişaf Eğitimi Çorum’da gerçekleştirildi
GİRİŞ 12.03.2018 19:02 GÜNCELLEME 12.03.2018 19:02

ÖNDER’ İmam Hatipler derneğinin okul ve aile ile ilişkisini sağlayarak bu noktada çalışmalar yapıyor.

ÖNDER Okul Aile Birliği Komisyonu, “İnkişaf Eğitimleri” adı altında Türkiye’deki tüm il ve ilçelerde bulunan okulların okul yöneticilerine eğitimlerde bulunmaya devam ediyor.

Şehit Osman Arslan İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen Programa  ÖNDER  Genel Başkan yardımcısı  Muhammed Mehdi BARÇIN, Komisyon başkanı Metalürji Mühendisi ve eğitmen  Ahmet BABACAN, Ahmet İmdat SALİHOĞLU, İnkişaf eğitimleri teşlilatlanma başkanı Murat KAPYANOĞLU  AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen CERİTOĞLU, ÇORİMDER Başkanı Ayhan BOYRAZ,  STK temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Okul Aile Birlikleri katıldı.

Okulların can damarı olan ve okul ile aile arasındaki bağı kuran, Okul Aile Birlikleri öğrencilere daha güzel ve kaliteli bir gelecek için düzenledikleri bu eğitimlere okul yöneticileri, il ve ilçelerde bulunan okul aile birliği başkanları ve öğretmenler İnkişaf eğitimine büyük ilgi gösterdiler.

Programın açış konuşmasını yapan  ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz programın özelde İmam Hatiplerde genelde de eğitim camiasında bir yenilenmeye vesile olmasını dileyerek, “Arkadaşlarımızla birlikte İmam Hatiplilerle, İmam Hatip okullarımızla ve İmam Hatiplerdeki öğrencilerle güzel çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Uzun zamandır inkişaf eğitimini dillendiriyoruz. Toplum olarak da yenilenmeye ihtiyacımız var.” dedi.

ÖNDER İmam Hatipler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Barçın  Milli Eğitim Komisyon üyeleri, Sağlık Bakanlığı ve akademisyenlerle eğitimdeki birçok meseleyi çok teknik olarak ele aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Ortaya çıkan müktesebatta Okul Aile Birliği rehberi hazırladık. Bu rehberde Okul Aile Birliklerinin uluslararası standartlarda da ölçekte de yapmış olduğu çalışmalarda da gördük ki gelişmiş ülkeler bu sorunu 80’li 90’lı yıllarda bu sorunu halletmişler. Bugün bizim ailenin eğitim sistemi içerisine girerek aktif rol alarak sistemin içerisinde rol alması meselesini ama biz birtakım sebeplerden dolayı geciktirmişiz. Meseleleri konuşurken genel anlamda ortaya koyduğumuz bir tavır var. Ya genelleyip meseleyi esas noktasından uzaklaştırıyoruz ya da bireyselleştirip sulandırıyoruz. Birçok seferde de ıskalandırıyor gerçek sorunları göremiyoruz.”

Metalürji Mühendisi ve eğitmen  Ahmet Babacan Kalitenin artırılması', 'Çalışmalarda daha iyi verim alınması', 'Kalite yönetim sistemleri', 'Eğitim sorunları ve çözümleri', 'Mevcut durum analizi', 'Ölçme ve geliştirme' gibi konularda seminer verdi.

Yurtdışında tek başına bir kişi ile işin yürütülemeyeceğinin farkına varıldığını ifade eden Ahmet Babacan; “Bir ekip olarak çalışmanın nasıl yapılacağının sistemini çıkarmışlar. Biz bu eğitimlerle bir araya topladığımız insan kaynağını, nasıl çalışma yapacağını ortaya koymaya çalışıyoruz. Bir farkındalık oluşturarak herkese şunu dedirtmeye çalışıyoruz; biz bir arada iyi şeyler çıkartamıyoruz, nasıl çıkartabilirizin farkına varıyorlar. Bu metodu nasıl kullanacaklarını görecekler” diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, ailenin önemi, toplumdaki yeri ve sivil toplum kuruluşlarına AK Parti hükümetinin çok değer verdiğini ifade ederek, “İnovasyon, inkişaf bizim hayatımızın, sosyal hayatımızın bir parçası. Değerler eğitiminin verildiği İmam Hatipler bizim içinde çok önemli.” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'