KYK’dan Osmanlı Türkçesi Yarışması

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Osmanlıca Türkçesi Yarışması düzenliyor. “KYK Yurtları Osmanlıca Yarışıyor” başlığıyla ülke genelinde düzenlenecek yarışma için KYK’lı gençlerin 16 Mart’a kadar yurt müdürlüklerine başvurması gerekiyor.

KYK’dan Osmanlı Türkçesi Yarışması
KYK’dan Osmanlı Türkçesi Yarışması
GİRİŞ 13.03.2018 10:21 GÜNCELLEME 13.03.2018 10:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Hayrat Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Osmanlı Türkçesi Yarışması başvuruları başladı.

KYK, bünyesindeki yurtlarda kalan gençlerin geleceğe hazırlanmaları ve entelektüel kazanımlar elde etmesi amacıyla KYK Akademi, KYK Sosyal Kültürel, KYK Turnuva ve Çınaraltı Gençlik Söyleşileri üst başlıklarıyla eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu çerçevede akademik destek kursları, müzik ve görsel sanatlar kursları, el sanatları kursları, Türk İslam sanatları kursları, dil kursları ve din ve değerler eğitimi kurslarıyla öğrenciler, hem öğrenim gördüğü alanda akademik gelişimini sağlama hem de kültür ve sanat alanlarında donanım kazanma imkânı buluyor. İnsan ve toplum atölyeleri, dini ilimler atölyeleri ve edebiyat atölyeleriyle öğrenciler, kendilerini ifade etme yeteneğinin yanı sıra geniş bir genel kültür hazinesine de sahip oluyor.

OSMANLICA TÜRKÇESİ BİLMEYENLERE 24 SAATLİK KURS

KYK, 623 yıl hüküm süren cihan devleti Osmanlının tarihi ve kültürel mirasını genç kuşaklara aktarabilmek için yurtlarda birçok dilin yanı sıra Osmanlı Türkçesi kursları da düzenliyor. 2013 yılından bu yana düzenlenen kurslarda toplam 30 bin 17 üniversiteli genç Osmanlı Türkçesi öğrendi. Bu yıl da 4 bin 934 öğrencinin devam ettiği kurslarda gençler, millî kültürümüzün temelini oluşturan eserleri okuyarak gelecekle geçmiş arasında köprüler kuruyor.

MUHTEŞEM HEDİYELER GENÇLERİ BEKLİYOR

KYK, şimdi de Osmanlı Türkçesi öğrenen gençleri ödüllendirmek için harekete geçti. “KYK Yurtları Osmanlıca Yarışıyor” başlığıyla ülke genelinde düzenlenecek yarışma için KYK’lı gençlerin 16 Mart’a kadar yurt müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Yarışmaya katılmak için ön bilgi gerekmiyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından yarışmaya katılacak tüm öğrencilere 24 saatlik Osmanlı Türkçesi kursu verilecek. Yarışmanın yarı finali 21 Nisan’da öğrencinin başvuru yaptığı ilde, Türkiye finali ise 9 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek. 

Osmanlı Türkçesi Yarışması Türkiye finalinde ilk 5’e giren öğrencilere Kudüs ve Balkanlar gezisine kurasız katılma hakkı, yarı finalde ilk 3’e giren öğrencilere ise 1 yıllık Osmanlıca Dergisi aboneliği hediye edilecek. Yarışmada 1. olan öğrenciye 5.000 TL, 2. olan öğrenciye 4.000 TL, 3. olan öğrenciye de 3.000 TL para ödülü verilecek.

Yarışmanın başvuruları internet üzerinden olacak. Başvuru adresi ise şöyle: 

http://www.osmanlicaegitim.com/kyk-kayit/

YORUMLAR 2
  • dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun gençler için güzel bir çalışma
    Cevapla
  • Kyk için 6 yıl önce Şikayet Et
    Ecdadın dilini ruhunu anlamamız için Yapılmış muhteşem bir çalışma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı