18 MART’TAN 15 TEMMUZ’A: ÖPÜLESİ ELLERE VEFA

Yenidoğu Okulları 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları 103. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Dede / Nine – Torun Buluşmalarının bu yıl üçüncüsünü düzenledi.

18 MART’TAN 15 TEMMUZ’A: ÖPÜLESİ ELLERE VEFA
18 MART’TAN 15 TEMMUZ’A: ÖPÜLESİ ELLERE VEFA
GİRİŞ 20.03.2018 06:40 GÜNCELLEME 20.03.2018 09:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kadim Kültürümüzün mimarları aile büyüklerimize, tarihimizin en büyük zaferlerinden birini anarak vefa duygumuzu sunma niyetiyle gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte aile büyüklerimiz torunları ile anlamlı ve keyifli bir gün geçirdi.

İstiklal Marşı'nın ardından minik öğrencilerimizin Kur'an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasında Kampüs Koordinatörü M. Bahaddin Koç aziz şehitlerimizin hatıralarının yâd edilmesi ve büyüklerimize vefa duygularının sunulması amacıyla organize edilen bu programı teşriflerinden dolayı tüm aile büyüklerine teşekkür etti. Dünümüzü bilmeden yarınımıza inşa edemeyiz düsturu ile hareket eden Yenidoğu Okullarının, öğrencilerine bu bilinci kazandırmak amacıyla akademik takvime eklediği bu programın amaca ulaşmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Ramazan Yılmaz ise bugüne kadar onlarca programa katıldığını ancak aile büyüklerinin torunları ile bir araya geldiği böyle bir organizasyonla ilk defa karşılaştığını ifade ederek, günümüz insanının en önemli ihtiyacının aile içi nitelikli işbirliği olduğunu belirtti. Büyüklere saygının ihmal edilmemesi özellikle günümüz dünyasında geniş ailenin hayatı daha kolay kıldığının altını çizerek organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti.

Programın onur konuğu ise tam üç yıl önce yine bir mart ayında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz Bey idi. Hakkı Bey hem okulun daimi velisi olarak hem de bir şehit babası olarak programa katıldığını söyleyerek konuşmasına başladı. Müessif olayın yaşandığı gündeki duygularını anlatan Hakkı Kiraz'ın konuşması esnasında salonda duygulu anlar yasandı. Evlat kaybı çok acı ama devletin bekası söz konusu ise feda olsun sözleri salondan büyük alkış alan Hakkı Kiraz'ın vatansever ve metanetli duruşu tüm izleyicileri derinden etkiledi.

Birinci sınıf öğrencilerimizin korosundan Çanakkale türkülerinin dinlenildiği programda iki öğrencimizin Çanakkale’den istiklal harbine, 15 Temmuzdan Afrin’e tüm şehitlerimiz ve milletimiz için okuduğu duaların akabinde ilce müftümüz Sn. Remzi Pehlivan okunan hatimler için hatim duası yapmak üzere mikrofona geçti. Öncesinde programın içeriğinden son derece memnun kaldığını ifade eden müftümüz özellikle programın girişinde yapılan kuran tilavetine övgüler yağdırdı. Dede Nine Torun konseptini takdir eden müftümüzün hatim duasına hep birlikte âmin denildi.

Yenidoğulu öğrenciler programa teşrif eden aile büyüklerine teşekkür sertifikalarını sundular.

Yenidoğu Eğitim Kurumları Hakkında

Yenidoğu Eğitim Kurumları dünyanın önde gelen eğitim modelleri üzerinde yaptığı incelemeler ve gerçekleştirdiği uzun ARGE çalışmaları sonrası geliştirdiği Bütünsel Eğitim Sistemi (BES) ile milli ve manevi değerler ışığında geleceği şekillendirecek nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor.

Çağın gereklerini değerleriyle yorumlayarak içinde yaşadığı dünyaya ve kişisel gelişimine en üst düzeyde katkı sağlamak adına kendini yönetebilecek, topluma örnek olup yön verebilecek, karşılaştığı sorunları çözme becerisi ve iradesi gösterebilecek vizyon sahibi insanlar yetiştirmek misyonuyla hareket eden Yenidoğu, “Kadim Kültür, Yenilikçi Eğitim” anlayışıyla eğitim kurumları arasında kısa sürede saygın bir yer edindi.

İnsan hayatının kendisinin bütün bir eğitim süreci olduğundan yola çıkarak insana bakışını akıl-beden-ruh bütünü üstüne oturtan kurum; bilgiye ulaşmada genç kuşakları, geçmişin deneyimi ve bugünün bilgisi ile geleceğe hazırlayacak bir eğitim modeli uyguluyor. Sırasıyla insan, bilgi ve toplumu geliştirmeyi amaçlayan felsefesini hayata geçirmek için oluşturduğu Bütünsel Eğitim Sistemi (BES) ile öğrencide merak, düşünme ve iletişim olgularının yerleşmesini amaçlayan öğretim felsefesinin hayat bulmasını hedefliyor.

Yenidoğu, BES olarak adlandırdığı bu sistem çerçevesinde; Program ve Yayın Geliştirme birimiyle müfredat ve yayın çalışmaları yapıyor, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme biriminde eğitimin teknolojik ve materyale dönük altyapısını oluşturuyor, Öğretmen Akademisinde ise öğretmen yetiştiriyor. Böylece eğitimin tüm bileşenleri üzerine çalışmalar yaparak bunları okullarında uyguluyor. Başakşehir, Sancaktepe ve Bahçeşehir’de bulunan üç modern kampüsüyle farklılaşan bir eğitim anlayışı sunan Yenidoğu Okulları, hizmet ağını genişletmeyi sürdürüyor.

YORUMLAR 1
  • Dilasub 6 yıl önce Şikayet Et
    “gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte aile büyüklerimiz torunları ile anlamlı ve keyifli bir gün geçirdi.” Gerçekleştirecekleri etkinlikte iyi vakit geçirmişler. -ecek, -acak, -mış, -miş... Bu bir eğitim kurumu! İlk cümleyi görünce devamını okumadım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor