E-Okul 2. dönem sınav sonuçları açıklandı! VBS giriş sayfası...

2018 yılı itibariyle binlerce öğrenci e-okul giriş ekranını sorgulamaya başladı. İkinci dönemin başlamasının ardından sınav sonuçlarını merak eden öğrenciler MEB'in sınav sonucu öğrenme sayfasını giriş yapıyor. İşte 2018 e-Okul 2. dönem birinci sınav sonuçları

E-Okul 2. dönem sınav sonuçları açıklandı! VBS giriş sayfası...
E-Okul 2. dönem sınav sonuçları açıklandı! VBS giriş sayfası...
GİRİŞ 23.04.2018 10:39 GÜNCELLEME 23.04.2018 10:39
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Öğrenciler ve veliler 27 Mart salı günü itibariyle E-okul sınav sonuçlarını sorgulamaya başladı. 2018 yılı itibariyle e-okul giriş sayfasına erişmeye çalışan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınav sonuç ekranını merak ediyor. Peki bu dönem için E-Okul'a nasıl giriş yapılır? İkinci dönem sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Günlerce sınavlara çalışan öğrenciler heyecanla bu soruların yanıtını aramaya başladı. İşte ikinci dönem sınav sonuçları ile ilgili tüm merak edilen soruların yanıtları ve detayları

E-OKUL'A NASIL GİRİLİR? SINAV SONUÇLARI ÖĞRENME SAYFASI

 

 

2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sonucu sorgulama sistemi olan e-Okul giriş yapmak için öncelikle tarayıcınız üzerinden https://e-ekul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx sayfasını açmanız gerekiyor. Ardından sırasıyla "Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası" "Okul numarası" ve birkaç güvenlik sorusu yanıtlayarak sisteme kolayca giriş yapabilirsiniz.

İkinci dönem birinci yazılı sınav sonuçlarını öğrenmek için sisteme giriş yapmanız şarttır. Girişin ardından gelen ekranda "Not Bilgisi" seçeneğine tıklayarak düzenlenen ve açıklanan sınav sonuç puanlarını görebilirsiniz.

Peki e-Okul sistemi içerisinde başka neler var? Devamsızlık Bilgileri, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Pansiyon Bilgileri, Tercih sonuçları gibi çok önemli bilgileri de e-okul'a giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

e-okul

BU SENE OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

Bu sene 05 Şubat 2018 tarihinde sona eren Sömestr tatilinin ardından okullar açıldı. Yaz için plan yapanlar okulların ne zaman kapanacağı merak ediyor. MEB tarafından yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde okullar 08 Haziran 2018 cuma günü sona erecek ve öğrenciler uzun bir yaz tatiline girecek.

MOBİL E-OKUL SİSTEMİ NEDİR?

Mobil e-okul sistemi ile beraber veliler öğrencilerinin okul durumunu telefonlarına gelecek SMS aracılığıyla öğrenebillirler.

Mobil e-okul bilgi servisini kullanmak için sisteme üye olmanız yeterlidir. Veliler bu sistem sayesinde öğrenci bilgilerini mobil ortamdan kısa mesaj servisi SMS ile otomatik olarak alabilmektedirler.Bunun için yapılması gereken sadece sisteme üye olmaktır.

Servise üye olmak için öğrenci T.C. Kimlik Numarası'nı cep telefonundan kısa mesajla 8383 numarasına göndermek yeterli olmakta. Servise üye olan veya üye olmayan tüm kullanıcıların yaptığı her bir sorgulama için telefon operatörünüze bağlı olarak belli bir ücretlendirme yapılmaktadır.

YORUMLAR 31
  • yunus sagiltici 5 yıl önce Şikayet Et
    yunus karne sonucu
    Cevapla
  • Muhammed. şen 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba hocam. Ben Muhammed
    Cevapla
  • simge Pelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba hocam ben simge pelit
    Cevapla
  • tülin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene takdir alacağıma inanıyorum Allah in izniyle
    Cevapla
  • elif 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah alırsın ama ben alamıyorum
    Cevapla
  • emre 5 yıl önce Şikayet Et
    sinavimin kolay ve güzel geçmesini istiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer