KYK Kredi borçları silindi mi? Geri ödemeli burs alanlar...

Binlerce mezunu yakından ilgilendiren KYK kredi borçlarının tamamı silinecek mi? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) üniversite öğrencilerinin geri ödemeli burs borçlarının silinmesi teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ye sunuldu. İşte tüm detaylar...

KYK Kredi borçları silindi mi? Geri ödemeli burs alanlar...
KYK Kredi borçları silindi mi? Geri ödemeli burs alanlar...
GİRİŞ 21.05.2018 10:55 GÜNCELLEME 21.05.2018 10:55
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

2018 yılı itibariyle binlerce üniversite öğrencisi ve mezunların gözü bu haberde. Özellikle son günlerde Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'dan alınan kredi ücretlerinin silinip silinmemesi durumu konuşulurken son durum büyük merak konusu oldu. Peki KYK kredi borçlarının tamamı silinecek mi? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) üniversite öğrencilerinin geri ödemeli burs borçlarının silinmesi teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ye sunuldu. Teklif kabul edilirse öğrencilerin KYK borçları tamamen silinecek.

KYK BORÇLARI TAMAMEN SİLİNECEK Mİ?

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kredi borçlarının silinmesine ilişkin kanun teklifi sunuldu. Milletvekilleri arasında yapılacak olan görüşmenin sonucunda oylamalar yapılacak ve oylamada ilgili kanun teklifi kabul edilirse tüm öğrencilerin borçları silinecek.

Peki hangi KYK borçları silinecek?

Maddi durumu kötü olan öğrencilere karşılıksız ödeme burs imkanı verilirken maddi durumu normal ya da iyi olan öğrencilere kredi verilmektedir. Kredi alan öğrenciler aldıkları ücreti aynı şekilde iki sene sonra ödemekte ve krediyi aldığı süre boyunca geri ödemek ile yükümlüdür. Eğer teklif kabul edilirse geri ödemeli burs alan öğrencilerin borçları tamamen silinmiş olacak.

Bundan sonraki süreçte ise öğrencilere kredi değil sadece burs verilmesi beklenmektedir. TBMM'de yapılacak görüşmeleri ayrıntıları gelmesi halinde haberimizden takip edebilirsiniz.

2018 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 425 Türk Lirası alacak.

Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 850 Türk Lirası alacak.

Doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 1.275 Türk Lirası Alacak.

YORUMLAR 122
  • nazlı 5 yıl önce Şikayet Et
    merhabalar bir sorum olucak e devletten kyk borcumu takip etmekteyim.yanlız teklif sunuldugundan itibaren sistem kapalı sizce teklif sonuclandıgında her hangi bir yere basvurmamız gerekir mi?
    Cevapla
  • Ayşe Taş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben şuan üniversite son sınıfa geçtim ve kredi alıyorum. Teklif onaylanırsa benim kredim karşılıksız mı olucak? Mezun olduğumda ödemeyecek miyim?
    Cevapla
  • idris tekin 5 yıl önce Şikayet Et
    bazı arkadaşlar var diyorlar ki'evlenmek için paran var da neden işsizsin şimdi evin de vardır' bu doğru bir yaklaşım değildir,etik de değildir...her evlenen zengindir ya da parası vardır anlamına gelmez...evlilikten evliliğe fark var...kimisinin parası vardır kimisinin yoktur yardım yapan hayır severler destek olur...kimisin de ancak evlilik parası denkleşmiştir...çok örnekler gördüm...şimdi neden bu kadar önyargılısınız anlamış değilim...evli olup işsiz olan insan hiç mi yok şu memlekette...lütfen..
    Cevapla
  • idris tekin 5 yıl önce Şikayet Et
    haber güzel ama hayal değilse...arkadaşlar ben bir sonuç görmedim bugüne kadar...sanki böyle bir gerçeklik yok gibi...yanılıoyor muyum...arkadaşlar sağlam jkaynaktan bilgisi olanlar lütfen e postama yaz tşklr...tekin_262626@hotmail.com
    Cevapla
  • Serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    3 sene önce mezun oldum. geçen sene kredi borcumu ödemeye başlamıştım. fazla fazla ödüyordum erken bitsin diye bu haberleri görünce ödemekten vazgeçtim. bu nasıl bir adalet sistemi o zaman parasını tümüyle ödeyen ENAYİ mi?
    Cevapla
  • idris tekin 5 yıl önce Şikayet Et
    merhaba serkan kardeş bu yorumu tam olarak ne zaman yapmıştınız?bir hafta önce demiş ama hangi ayın haftası...yorumlar güncel mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat