2018 Üniversiteye giriş sınavı ne zaman düzenlenecek?

2018 yılı itibariyle ilk kez düzenlenecek olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınav) tarihi değişti. Peki ÖSYM'nin düzenlediği üniversite sınavı ne zaman olacak? Erken seçim ile birlikte YKS sınav tarihi değişti. İşte yapılan resmi açıklamalar ve detaylar...

2018 Üniversiteye giriş sınavı ne zaman düzenlenecek?
2018 Üniversiteye giriş sınavı ne zaman düzenlenecek?
GİRİŞ 29.06.2018 15:44 GÜNCELLEME 29.06.2018 15:44

Milyonlarca öğrencinin gireceği 2018 YKS sınav tarihi değişti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bu sene ilk defa düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı için resmi açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya birlikte erken seçim kesinleşti. 24 Haziran olarak karar verilen seçim sonrası gözler ÖSYM'ye çevrildi.

 

Bununla birlikte bu sene ilk kez sınava girecek öğrenciler üniversite sınavının kesin tarihini merak etmeye başladı. Peki üniversite sınavı yani YKS sınavı ne zaman olacak?

YKS SINAVI NE ZAMAN? ÜNİVERSİTE SINAVI TARİHİ...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), YÖK'ün verdiği karara göre 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında iki oturum şekilde yapılacak.

Bu kapsamda, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

YKS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Üniversiteye hazırlanan adaylar YGS'de Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerinde 160 sorudan oluşan bir testten sorumluydu. Yeni sınavın ilk oturumunda ise sadece 80 soru olacak. LYS'nin yerine geçecek ikinci oturum ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testi için 40 ayrı soru bulunacak. Yabancı dil sınavına girecek adaylara ise 80 soru yöneltilecek.

ÜNİVERSİTE SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

Sınavların soru sayısını açıklayan YÖK Başkanı Yekta Saraç, sınav süresinin henüz belirlenmediğini söyledi. YGS-LYS sisteminde test türüne göre farklılık göstermekle beraber bir soruya 1,5 - 1,7 dakika süre düşüyor. YGS-LYS'den önce yapılan ÖSS'de ise soru başına 1 dakika veriliyordu. Saraç, gerekli değerlendirmelerin yapıldıktan sonra sınav sürelerinin belirleneceğini, bunun da ileri bir tarihte açıklanacağını söyledi.

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Ön lisans tercihi için adaylara ilk oturumdan en az 150 puan almış olma şartı getiriliyor. 180'den fazla puan alan adaylar lisans programları için tercih yapabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun