28 Mayıs LGS başvurusu! MEB bir günlük başvuru hakkı verdi...

Bu sene ilk kez düzenlenecek olan ve binlerce öğrencinin gireceği LGS sınavı başvuruları geçtiğimiz günlerde sona erdi. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin mağdur olmaması için 28 Mayıs 2018 tarihi itibariyle bir günlük başvuru hakkı verdi. İşte detaylar...

28 Mayıs LGS başvurusu! MEB bir günlük başvuru hakkı verdi...
28 Mayıs LGS başvurusu! MEB bir günlük başvuru hakkı verdi...
GİRİŞ 28.05.2018 10:20 GÜNCELLEME 28.05.2018 10:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Binlerce öğrencinin merakla beklediği LGS (Liselere Geçiş Sınavı’na) sayılı günler kaldı. 2018 yılı itibariyle ilk kez düzenlenecek olan ve 8 sınıf öğrencilerinin gireceği LGS sınavı başvuruları geçtiğimiz günlerde sona erdi. MEB öğrencilerin ve ailelerin mağdur olmaması için başvuru yapamayanlara özel bir günlük ikinci şans verdi.

LGS GEÇ BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre “Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınavı 2 Haziran’da yapılacak. Zorunlu olmayan ve isteyen öğrencilerin katılabileceği bu sınav 8’inci sınıf öğrencilerini kapsıyor. Ancak sınav başvurusu yapmak istediği halde herhangi bir nedenle başvuru gerçekleştirilemeyen öğrencilerin talebi üzerine bu öğrencilerimiz, bugün (28 Mayıs 2018 Pazartesi) saat 10.00 ile 16.00 arasında e-okul sistemi üzerinden başvurularını yapabilecek. Öğrencilerimiz sınav giriş belgelerini 30 Mayıs Çarşamba gününden itibaren e-okul sistemi üzerinden alabilecek.”

LGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselere Giriş Sınavı (LGS) ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 29 Aralık 2017 tarihinde yayımladığı takvime göre LGS, 2 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacak.

SINAV İKİ BÖLÜMDEN OLUŞACAK

LGS iki sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşacak. Sözel bölümde Türkçe dersinden 20; T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dilden 10’ar olmak üzere toplam 50 soru çıkacak. Sözel bölüm oturumu saat 09.30’da başlayacak ve adaylara 75 dakika süre verilecek.

Sayısal bölümde ise matematik ve fenden 20’şer soru yer alacak. Sözel bölümden sonra verilecek 45 dakika aradan sonra saat 11.30’da ise sayısal bölüm oturumu başlayacak. Bu oturumda da adaylar 40 soruyu 60 dakikada çözecek. İki oturum arasında öğrenciler sınava girdikleri okuldan ayrılamayacaklar.

YORUMLAR 2
  • şemsettin 5 yıl önce Şikayet Et
    e okuldan onay linki daha açılmadı. saat 16.00 da son nasıl olcak bakalım
    Cevapla
  • Erdem Lice 5 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenci başvuru yapmış amma Okul Onay Butonu yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'