2018 ALES sınav sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulaması...

2018 yılı itibariyle binlerce kişinin girdiği ÖSYM'nin düzenlediği ALES sınav sonuçları açıklandı. Peki ALES sınav sonucu nasıl öğrenilir? İşte sorgulama sayfası...

2018 ALES sınav sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulaması...
2018 ALES sınav sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulaması...
GİRİŞ 30.05.2018 16:28 GÜNCELLEME 30.05.2018 16:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ÖSYM tarafından yapılan ALES ( Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Binlece kişinin sabırsızlıkla beklediği ALES sonuçları açıklandı Akademik eğitimlerini sürdürmek veya akademik kadrolara başvurmak isteyenler ihtiyaç duydukları ALES sınav sonucu için uzun bekleyiş bugün son buldu İşte 2018 ALES sonuçları ile ilgili detaylar...

6 Mayıs’ta yapılan sınavın sonuçlarına adaylar https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilir.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ OLUYOR?

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.

YORUMLAR 1
  • Oruç. Sarı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ödem kura sonucu 02/16/05/2018 muracatı sonuçlarını isimler goster
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor