Bu yıl ilk kez uygulanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez uygulanan ve 8'inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı girdiği merkezi sınav başladı

Bu yıl ilk kez uygulanıyor!
Bu yıl ilk kez uygulanıyor!
GİRİŞ 02.06.2018 10:11 GÜNCELLEME 02.06.2018 10:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez uygulanan ve 8'inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı girdiği merkezi sınav saat 09.30'da başladı.

Sınav yurt genelinde 976 merkezde, 3 bin 612 binada yapılıyor.

 

 

Öğrencilerin isteğe bağlı girdiği sınav, iki bölüm halinde  uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru yöneltilecek. Sınavın birinci  bölümünün tamamlanmasının ardından, ikinci bölümü saat 11.30'da başlayacak.  Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek.  Sayısal alandan 40 soru yöneltilecek ikinci bölüm ise 60 dakika sürecek.

Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak  bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar  soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer soru  yöneltilecek.

 İki bölüm arasında, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi  için 45 dakikalık süre verilecek. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.

Merkezi sınavın sonuçları 22 Haziran'da açıklanacak.Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye  ilişkin iş ve işlemler, 2018 yılı Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak.

  

YORUMLAR 8
  • Nermin 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazık günah bu çocuklara vallahi ıçim acıdı bugün o ağlayan öğrencilere ve hepsi de full çekebilecek ogrencilerdi yazık çok yazık bu körpecik beyinlere bu yüklenmek
    Cevapla
  • Akif 40 5 yıl önce Şikayet Et
    Çocukları boşu boşuna üzdüler. Matematik aşırı zordu bu kadar da olmaz.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetin yap boz tahtası. Bir düzen tutturamadilar. Kimse kivirmasin.
    Cevapla
  • ulucak 5 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi deli dumrullar veya pensilvanya kökenliler yüzünden en modern sistemi getirsen dikiş tutmuyor resmen lavabo tıkıyan atıklar gibi sistemi tıkıyorsunuz
    Cevapla
  • işçi. 5 yıl önce Şikayet Et
    isteğe bağlı bir sınava 1 milyon öğrencinin girmesi çok ilginç,demekki kimse evine yakın okulu beğenmiyor.
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Teog daha az sıkıntılı idi. Madem sınav yapacaktınız teog u neden kaldırdınız. birini kaldır birini getir usandık arkadaş.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    Size kesinlikle katılıyorum ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli