2018 MEB LGS yorumları! Liseye Geçiş Sınavı nasıldı? Tüm detaylar

2018 yılı itibariyle ilk defa LGS (Liseye Geçiş Sınavı) iki oturum halinde bugün gerçekleşecek. İyi bir lise hayali kuran öğrenciler, 2 Haziran tarihinde düzenlenecek LGS sınav yorumlarını merak ediyor. Peki, binlerce lise adayının yoğun bir şekilde sorguladığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) soruları zor muydu kolay mıydı?

2018 MEB LGS yorumları! Liseye Geçiş Sınavı nasıldı? Tüm detaylar
2018 MEB LGS yorumları! Liseye Geçiş Sınavı nasıldı? Tüm detaylar
GİRİŞ 01.07.2018 16:58 GÜNCELLEME 09.07.2018 11:36
Bu Habere 411 Yorum Yapılmış

Liseye geçiş sisteminin değişmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilk defa uygulamaya alınan LGS (Liseye Geçiş Sınavı) iki oturum halinde 2 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Hedefledikleri lisede eğitim almak isteyen öğrenciler, zorlu bir sınav maratonunun akabinde LGS sınav yorumlarını merak ederek sorgulamalarına ağırlık kazandırdı. Emeklerinin karşılığını alabilmek adına bütün bir yıl boyunca yoğun çalışma temposu içerisine giren öğrenciler, akıllarını kurcalayan ‘’Liseye Geçiş Sınavı zor muydu kolay mıydı?’’ sorusuna yanıt aramak üzere araştırmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Girecekleri sınavın zorluk-kolaylık derecesini merak eden ve bu konuda fikir sahibi olmak isteyen öğrencilerin soru işaretlerini giderecek LGS sınavı zor muydu kolay mıydı? İstedikleri lisede eğitim görmek isteyen adayların gecesini gündüzüne kattığı öğrencilerin ''2018 LGS sınavı soruları nasıldı'' şeklinde arayışı sürdürdüğü  Liseye Geçiş Sınavı hakkında ayrıntılı bilgilerin tamamına haber7.com aracılığıyla erişebilirsiniz.

30 Haziran YKS - TYT sınav yorumları! Üniversite sınavı zor muydu kolay mıydı?

LGS sayısal bölümden Matematik ve Fen Bilimleri oturumu bugün gerçekleştirilecek. Bu oturumda Matematik sorularını yanıtlayan lise adayları, 2018 LGS Matematik soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorusunu merak ederken; Fen bilimleri sorularını yanıtlayan öğrenciler ise ''2018 LGS Fen Bilimleri soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorusuna yanıt arıyor. 

2018 LGS sınavı sonucu (Liseye Geçiş Sınav) kesin açıklanma tarihi!

 

 

LGS SINAV PUANI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

lgs

Öte yandan LGS sözel bölümden Türkçe, Din kültürü ve Ahlak bilgisi, İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil oturumu bugün gerçekleştirilecek. Bu oturumda Türkçe sorularını yanıtlayacak lise adayları, 2018 LGS Türkçe soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorusunu merak ederken; İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularını yanıtlayacak öğrenciler ise ''2018 LGS İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorusuna yanıt arıyor. 

Tüm bunların yanı sıra LGS sözel bölümünde Din kültürü ve Ahlak bilgisi ve Yabancı Dil sorularının zorluk-kolaylık derecesini öğrenmek istiyor. Bu konuya ilişkin detaylı bilgiye erişmek isteyen lise adayları, 2018 LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorusunun yanıtını arayarak akıllarındaki soru işaretlerini gidermek istiyor. Yabancı Dil sınavı soruları konusunda fikir sahibi olmak isteyen öğrenciler de 2018 LGS Yabancı Dil soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' araştırmasını tüm hızıyla devam ettiriyor.

Sınava giren lise adayları LGS (Liseye Geçiş Sınavı) ile ilgili sınav yorumlarını haber7.com üzerinden paylaşıyor. Sizde 2018 LGS sınavı sorularının yorumlarını haberimizin yorum bölümünü yazın milyonlarca işi LGS soruları ve yorumlarını okusun.

LGS (LİSEYE GEÇİŞ SINAVI) NE ZAMAN YAPILACAK? LGS SINAV TARİHLERİ…

LGS (Liseye Geçiş Sınavı), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2018 yılı itibariyle ilk defa 2 Haziran Cumartesi günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek. İki oturum şeklinde düzenlenecek LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’de öğrencileri çoktan seçmeli 90 adet soru yöneltilecek. Bununla birlikte sınavın ilk oturumu saat 9:30’da başlarken, ikinci oturumu ise saat 11:30’da başlayacak.

LGS (LİSEYE GEÇİŞ SINAVI) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS (Liseye Geçiş Sınavı) sonuçlarının ne zaman açıklanacağıyla ilgili klavuz yayımlandı. Yayımlanan klavuza göre, 2 Haziran 2018 tarihinde iki oturum halinde gerçekleştirilen LGS (Liseye Geçiş Sınavı) sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde öğrenci ve velilerin erişimine açılacak. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi meb.gov.tr üzerinden öğrenilebilecek.

LGS (LİSEYE GEÇİŞ SINAVI) SORU DAĞILIMLARI…

Öte yandan LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’nın sınavının birinci bölümünde sözel alandan 50 soru sorulacak ve toplamda 75 dakika sürecek. Sözel bölümde; 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere toplamda 50 soru yöneltilecek.

LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’nın ikinci bölümünde ise sayısal alandan 40 soru sorulacak ve toplamda 60 dakika sürecek. Sayısal bölümde;  matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere toplamda 40 soru yöneltilecek.

ÖNEMLİ NOT!

LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’de gerçekleştirilecek iki oturum arasında 45 dakikalık bir ihtiyaç molası verilecek. Öğrencilere ayrılan 45 dakikalık süre, dinlenmeleri ve ihtiyaçlarını karşılamaları için kullanılacak. Bu zaman zarfında öğrencilerin okullardan ayrılmama zorunluluğu bulunmaktadır. LGS’ye katılım sağlayacak öğrenciler, kimlik kontrollerinin gerçekleştirilebilmesi ve salonlara yerleştirme işleminin vaktinde yapılabilmesi açısından en geç saat 9:00’da fotoğraflı sınav giriş belgeleri ile binada hazır bulunmaları gerekmektedir.

LGS SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

1) Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi

2) Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi

3) Başvuru şartlarını taşımadığı ve başvurusu olmadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi

4)Geçerli kimlik belgesinin ve fotoğraflı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi

5)Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması

6)Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması

7)Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması

2018 LGS SINAVI TWİTTER YORUMLARI! LGS SINAVI SORULARI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI?

lgsygs2

ygslgslgsLGSlgs

lgslgslgsLGSLGSlgslgslgslgsLGSLGSLGSlgslgslgslgslgslgslgslgslgs

*LGS sınav yorumları eklendikçe haberimizin içeriğine ekleyeceğiz.

YORUMLAR 411
  • Asla pes etme 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım kim nekadar çalıştıysa ne bi milim fazlasını ne bi milim eksiğini ver amin
    Cevapla
  • abuzittin lgsoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    tek attım olum lgs ye lgs mgs kalmadı ortada 415 aldım :D
    Cevapla
  • Büşra 4 yıl önce Şikayet Et
    Uyuyamıyorum allahım
    Cevapla
  • Myeşil 4 yıl önce Şikayet Et
    Alah yalumuzu acik etsin
    Cevapla
  • melek 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah lgs kazanırım
    Cevapla
  • Asla pes etmedi 4 yıl önce Şikayet Et
    İşallah sende bende diğer sınava giren diğer arkadaşlarımızda kazanır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular