2018 EBA yaz kursları başvuru tarihi! Kurslar ne zaman başlayacak?

Okulların bitmesine sayılı günler kala öğrenciler MEB'in EBA yaz kursu başvurularının ne zaman olacağını merak etmeye başladı. Özellikle öğrencilerin ve ailelerin araştırdığı 2018 EBA yaz kursları başvuru tarihi ve detayları haberimizde...

2018 EBA yaz kursları başvuru tarihi! Kurslar ne zaman başlayacak?
2018 EBA yaz kursları başvuru tarihi! Kurslar ne zaman başlayacak?
GİRİŞ 07.06.2018 10:53 GÜNCELLEME 07.06.2018 10:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaz tatilini iyi bir şekilde değerlendirmek isteyen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın EBA yaz kursuna kayıt yaptırmak istiyor. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olan EBA yani Eğitim Bilişim Ağı kayıtları için gözler MEB'e çevrildi. 2018 EBA yaz kursları başvuru tarihi belli oldu mu? Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde EBA yaz kursu başvurularının ne zaman olacağını merak edilen aileler ve öğrenciler için açıklama geldi.

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

 

 

EBA’ya giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; e-Okul bilgileri, Mebbis bilgileri, EBAKOD ve açıköğretim bilgilerini kullanılabilir. Giriş işlemi yapılmadan, sunulan içeriklerin tamamına erişim sağlanamaz. EBA giriş işlemi sonrasında kurslar için başvuru da yapılabilir. 

2018 EBA YAZ KURSU BAŞVURU NASIL YAPILIR?

EBA’nın resmi sitesi www.eba.gov.tr girdikten sonra E-Kurs sekmesini açın.
Karşınıza Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi gelecek. Buradan öğreciler için eba girişi seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

Daha sonrasında karşınıza http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresi gelecek.
Buradan da e-okul bilgileri seçeneğini işaretleyerek T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekecek. İlgili alanları doldurduktan sonra giriş yap seçeneğine basarak sistem içersine girebilirsiniz.
Sistem içinde yine e-kurs sekmesini tıkladıktan sonra karşınızda öğrenci bilgileriniz gözükecek. Sistem üzerinde bilgilerimi güncelle seçeneğine bastıktan sonra öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercih sekmesine tıklayarak kurs tercihleriniz yapabilirsiniz. Ders seçimi bttikten sonra kaydet seçeneğini işaretleyerek işleminizi bitirebilirsiniz.

EBA KURSLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kurslarda görev almak isteyen kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, MEBBİS şifreleriyle e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunabilecek. Öğretmen başvurularının alınması ve ücretli öğretmen başvurularının onaylanması 12-17 Haziran'da yapılacak. Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilecek.

YORUMLAR 1
  • Safiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben ebaya girmek istiyorum ama giremiyorum ben bu soruları çok istiyorum Bence olmasın bir daha böyle bakanlık için Bakanlığa söylüyorum bunu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"