2018 LGS sınav sonucu açıklandı! MEB giriş sayfası...

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Liseye Geçiş Sınav yani LGS sınav sonucu e-Okul üzerinden açıklanacak. Peki 26 Haziran itibariyle e-Okul'a nasıl giriş yapılır? Bu sene ilk kez düzenlenen sınavın sonucu için geri sayım başladı. İşte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in 2018 LGS sonucu öğrenmek için E-okul giriş sayfası.

2018 LGS sınav sonucu açıklandı! MEB giriş sayfası...
2018 LGS sınav sonucu açıklandı! MEB giriş sayfası...
GİRİŞ 13.07.2018 10:53 GÜNCELLEME 13.07.2018 12:34
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Aile ve öğrenciler için heyecan dorukta. Bu yıl TEOG sınavının yerine gelen Liseye Geçiş Sınavı yani LGS 2 Haziran cumartesi günü iki oturum şekilde düzenledi. Sınav arından öğrenciler için sonuç heyecanı sarmaya başladı. 2018 LGS sınav sonucu bugün erişime açılması bekleniyor. Peki e-Okul giriş sayfası ile LGS sınav sonucu nasıl öğrenilir? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) konuyla ilgili öğrencilere ve velilere önemli açıklamalarda buldu. İşte lise eğitimi tamamlamak isteyenler için tüm detaylar...

(MEB) e-Okul giriş sayfası! 2018 LGS tercihleri...

LGS SINAV SONUCU SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

 

2018 LGS sonuçları bugün saat 16:00'den sonra MEB'in E Okul sayfası üzerinden erişime açılması bekleniyor. Sonuçlar posta yoluyla iletilmeyecek ve sadece resmi siteden görüntülenebilecek. 

meb-lgs-açıklaması

SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

LGS kılavuzunda yer alan bilgiye göre, Merkezi Sınav sonuçları www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

E-OKUL'A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Veliler çocuğunun eğitim durumunu anında güncel olarak görebildiği e-Okul sayfasına kolaylıkla erişebiliyor. 26 Haziran itibariyle LGS sonuçlarını öğrenmek için e Okul giriş sayfasını kullanacaklar için düzenlediğimiz haberde kolaylıkla e-Okul'a erişebilirsiniz.

Bu sayfaya girmek için Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası, okul numarası ve birkaç güvenlik sorusu yanıtlamanız gerekmektedir. Sonrasında sınavlar bölümünde Liseye Geçiş Sınav sonucu bölümüne tıklayarak sonuçları çok hızlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

E-OKUL GİRİŞ SAYFASINA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYNIZ

Bugün LGS sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz MEB ile birlikte aynı anda haberimizin öğrenebilirsiniz.

lgs-sonuç-sayfası-meb

LGS (LİSEYE GEÇİŞ SINAVI) SORU DAĞILIMLARI…

Liseye Geçiş Sınavı’nın sınavının birinci bölümünde sözel alandan 50 soru soruldu ve toplamda 75 dakika sürdü. Sözel bölümde; 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere toplamda 50 soru yöneltildi.

LGS’nın ikinci bölümünde ise sayısal alandan 40 soru soru ve toplamda 60 dakika sürdü. Sayısal bölümde;  matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere toplamda 40 soru yöneltildi.

LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

LGS puanları öğrencinin net sayısı ile o derse ait kat sayının çarpılması ile elde edilecek. LGS sınavında Türkçeden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10, Yabancı Dil dersinden de 10, Matematik dersinden ve Fen Bilimleri dersinden 20, olmak üzere toplam 90 soru sorulur. 3 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavda standart sapma uygulaması olacak ve en yüksek 500, en düşük 100 puan olacak. 

Sözel bölüm:

Türkçe: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Yabancı Dil: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Sayısal bölüm:

Matematik: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

Fen Bilimleri: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

LİSE KAYITLARI NASIL OLACAK?

2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek. Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

BU SENE OKULLARIN KONTENJANLARI NE KADAR?

Sınavla öğrenci alacak okulların kontenjan sayısı 126 bin 510 olarak belirlendi.

Kontenjanların okullara göre dağılım tablosu şu şekilde:

- Fen liseleri: 309 okulda 34 bin 500 öğrenci

- Sosyal Bilimler liseleri: 89 okulda 9 bin 450 öğrenci

- Anadolu liseleri: 222 okulda 34 bin 530 öğrenci

- Anadolu İmam Hatip liseleri: 297 okulda 28 bin 860 öğrenci

- Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri: 450 okulda 19 bin 170 öğrenci

LGS TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre yapılacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın olan liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz-13 Temmuz tarihlerinde alınacak.

YORUMLAR 147
  • aleyna 4 yıl önce Şikayet Et
    bu sistrm hayatımızı yaktı
    Cevapla
  • esma 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu yeni sistem berbat
    Cevapla
  • Esma 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba zaten sistemi düzelteceklermiş yolun ortasında gemi Tamir edilmezmiş diyorlar
    Cevapla
  • selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Yo bence oyle degil ben fen lisesine gidicem hayalerim gercek oldu
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    yeminle bütün hayallerimiz cop oldu hasan ali yücele cocugun teki 60 la girdi ben 80 ile giremedim cevap ise hep aynı bir seciminize yerleşemediniz : (
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Emir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi adresime gitmek istiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi