YKS soru ve cevapları erişime açıldı! ÖSYM cevap kağıdı görüntülemek için...

Üniversiteye yerleşmek için bütün sene ter döken adaylar için beklenen gün geldi. Üniversiteye girişte yeni sınav uygulaması YKS'nin ilk oturumu TYT gerçekleştirildi. YSK sınavı TYT oturumu soru ve cevapları ise merak konusu oldu. İşte, ÖSYM tarafından yayınlanan YKS sınavı TYT oturumu soru ve cevapları...

YKS soru ve cevapları erişime açıldı! ÖSYM cevap kağıdı görüntülemek için...
YKS soru ve cevapları erişime açıldı! ÖSYM cevap kağıdı görüntülemek için...
GİRİŞ 06.08.2018 15:00 GÜNCELLEME 06.08.2018 15:13
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumaları Sınavı ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. 2.3 milyon adayın katılacağı YKS sınavı sonrasında soru ve cevapların ne zaman yayınlanacağı sorgulanmaya başladı bile. Peki, ÖSYM'nin açıklayacağı YKS sınavı ilk oturumu TYT soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Temel Yeterlilik Testi (TYT) soru ve cevaplarına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. İşte Üniversite adayları için tüm merak edilenler...

2018 YKS sınavı TYT ve AYT sonuçları açıklama tarihi (ÖSYM)

YKS - AYT (Alan Yeterlilik Testi) soru ve cevapları! ÖSYM sorgu ekranı

YKS SORU VE CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI

2018 yılı 2018-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 2018-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sınavına giren adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları, sınav soruları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin resmi adresi https://ais.osym.gov.tr üzerinden 03 Ağustos 2018 tarihinde saat 14.15'den itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı. 

YKS İLK OTURUMU TYT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Üniversiteye geçişte yeni sınav sistemi YKS'nin ilk ayağı Temel Yeterlilik Testi (TYT) gerçekleştirildi. 2 milyonu aşkın adayın iştirak ettiği TYT sınavı saat 10.00'da başladı. 15 dakika kuralını adaylarına defalarca hatırlatan ÖSYM, diğer Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Yeterlilik Testi (YDT) oturumlarına geç kalınmaması için uyarılarda bulundu. 1 Temmuz Pazar günü düzenlenecek olan AYT ve YDT oturumlarının ardından adaylar sonuç ve tercih sürecine girecekler.

Temel Yeterlilik Testi (TYT)'de adaylara Türkçe testinden 40, Sosyal Bilimler testinden 20, Temel Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. 135 dakika sürecek olan sınavın ardından ertesi gün alan sınavları yapılacak. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinden 40, Sosyal Bilimler-2 testinden 40, Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 40 soru, YDT'de ise 80 soru sorulacak.

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) SORU VE CEVAPLARI 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu TYT'nin ardından soru ve cevapların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca  yapılan açıklamada Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının tamamının 1 Temmuz Pazar günü akşam internet sitesinden yayımlanacağı söylendi. YKS sınavı soru ve cevaplarını haberimiz üzerinden takip edebilirsiniz. ÖSYM YKS soru ve cevaplarını açıklar açıklamaz ayrıntılar haberimizin detayında yer alacaktır.

TYT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM DİPLOMA NOTU AÇIKLAMASI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada “2018-YKS'ye başvuran adaylar, 2 Temmuz 2018 tarihinden itibaren ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) giriş yaparak MEB e-Okul sistemindeki eğitim bilgilerini ve diploma notunu görebilecekler ve bu bilgilerini, 2-9 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) onaylayabileceklerdir. Adayların sınav öncesi herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz.” denildi.

YKS SINAVLARI TYT- AYT PUAN HESAPLAMASI

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur. 

TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinde en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir. AYT ve YDT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerin en az birinden, en az 0,5 ham puan almış olmaları gerekmektedir.

TYT’den en az 150 puan almak koşuluyla, bir lisans programını tercih edebilmek için programın puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekmektedir. TYT puanının, YKS puan türlerinin (SAY, SÖZ, EA, DİL) hesaplanmasındaki katkısı % 40’dır.

Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) katkı oranında ve hesaplanma şeklinde bir değişiklik yoktur. Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülür. Böylece 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, 100 olan en yüksek diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan adayların diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınır. OBP 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenip yerleştirme puanları hesaplanacaktır. 

YORUMLAR 24
  • Medine 5 yıl önce Şikayet Et
    tyt sure sikintisi yasadim ayt ise eleyiciydi bilgi eksikligim vardi
    Cevapla
  • güneş 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim Bakanı Yüksekova öğrencilerine işkence etmekten başka bir işe yaramıyor sisteminiz artık Yüksekova'da da sinav yapılsin
    Cevapla
  • Aysu 5 yıl önce Şikayet Et
    Sınav soruları zor değildi ama zaman kısıtlıydı
    Cevapla
  • dadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    matematik soruları formülden koparılıp düşünmeye dayalı sorulduğu için çok güzeldi,
    Cevapla
  • Mezun 2018 5 yıl önce Şikayet Et
    Süreyi biraz dahs verseler her normal zekaya sahip bi insan 40 sorunun 40 nıda çözerdi süreyi uzun ver soruyu zor sor basit sorup süreyi kısıp zekamızımı ölçüyö yani düşünmek zaman ister
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir