e-Okul giriş ekranı! (MEB) LGS tercih sayfası! 2018 Bugün son gün...

2018 yılı itibariyle e-Okul giriş sayfasına erişerek LGS tercihlerini yapmak isteyen öğrenciler gözünü MEB'in sayfasına çevirdi. Peki E Okula nasıl girilir? İşte Liseye Geçiş Sistemi tercihlerini yapmak isteyen öğrencilerin merak ettiği konunun ayrıntıları...

e-Okul giriş ekranı! (MEB) LGS tercih sayfası! 2018 Bugün son gün...
e-Okul giriş ekranı! (MEB) LGS tercih sayfası! 2018 Bugün son gün...
GİRİŞ 13.07.2018 09:44 GÜNCELLEME 13.07.2018 09:44
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığının sunmuş olduğu E-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde, öğrencilere ait not ve devamsızlık bilgisine kolay ve hızlı bir şekilde en güncel haliyle ulaşabilmek mümkün. Bununla birlikte 2018 LGS tercihleri de e-okul giriş sayfası üzerinden yapılabiliyor. Bu sistem öğrencilerle birlikte veliler için de oluşturulmuştur. E-okul sisteminde süreç, öğrencinin okula başlaması ile başlar, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder. E-okul veli bilgilendirme sistemine, resmi web sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr/ üzerinden erişilebilmektedir.  Böylece öğrenci numaraları ve T.C.kimlik numaraları ile giriş yapılarak bu sistemden en etkin ve verimli şekilde yararlanılabilmektedir. İşte E Okul giriş sayfasına en hızlı şekilde ulaşma yolu ve LGS tercih işlemleriyle ilgili detaylar...

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE (VBS) NASIL GİRİŞ YAPILIR?

 

E-okul veli bilgilendirme sisteminde;

1)Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası

2)Okul numarası

3)Birkaç güvenlik sorusu yanıtlanarak sisteme kolayca giriş yapılabilmektedir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE AŞAĞIDAKİ LİNK ÜZERİNDEN GİRİŞ YAPABİLİRSİNİZ:

https://e-okul.meb.gov.tr/

EOkul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi yapmak ve LGS tercih işlemlerine başlamak için yazımızdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz. 2018 LGS tercihlerini yukarıdaki bağlantıya tıklayarak yapmanız mümkün. 

LGS TERCİHLER NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar dünden itibaren e okul giriş ile tercihlerini yapmaya başladılar. Liseye gitmek isteyen öğrenciler için heyecan dorukta! Lise tercihleri 2 Temmuz 2018-16 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz’da açıklanacak.

6-10 Ağustos´ta birinci, 13-17 Ağustos´ta ikinci, 27-31 Ağustos’ta üçüncü, 3-6 Eylül’de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül’de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin uyum eğitimi 10-14 Eylül 2018'de yapılacak.

YORUMLAR 18
  • JAPN lim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir eylul ilkokulu
    Cevapla
  • edanur özkan 5 yıl önce Şikayet Et
    acıkta kaldımm iyi mi
    Cevapla
  • LGS mağduru 5 yıl önce Şikayet Et
    liseye geçtik okul numaraları değişti
    Cevapla
  • berrak 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar ne yapıyom ne ediyom olmuyor bilen varmı?
    Cevapla
  • Alper 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar girmeyenlere biraz yardımcı olun mesala bana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor