Birincilerin okulu, LGS şampiyonlarını bekliyor

Üniversite Giriş Sınavlarında çıkardığı derecelerle bilinen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ayrıcalıklı bir eğitim için LGS şampiyonlarını davet ediyor.

GİRİŞ 06.07.2018 17:14 GÜNCELLEME 06.07.2018 17:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngilizce ağırlıklı Yabancı Dil Hazırlık sınıfı, Uluslararası Programlar ile eğitim veren Kartal AİHL aynı zamanda Fen ve Sosyal Bilimler programı da uyguluyor. 

DÜNYA OKULU

 

 

Uluslararası yarışmalarda Türkiye’ye pek çok ödül kazandıran Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, din eğitiminin yanı sıra fen bilimleri, sosyal bilimler, kültür ve dil alanında da pek çok başarıya imza atıyor. Hazırlık sınıfında TOEFL Junior sınavlarıyla süreçleri ölçen Kartal AİHL, hazırlık sonrasında öğrencilerine Anadolu İmam Hatip Lisesi diploması yanı sıra IB diploması ve Cambridge sertifikasyonu vadediyor. 2014 Yılında IGCSE (Uluslararası Genel Ortaöğretim Sertifika Programı) programı uygulama hakkını elde eden ilk devlet okulu olan Kartal AİHL,  2016 yılında da IB (International Baccalaurate) akreditasyonunu aldı. Üniversite sınavlarındaki derecelerin yanı sıra uluslararası sınavlarda da Kartal AİHL öğrencileri kendilerini göstermeye başlamış olup IGCSE’den ilk mezunlarını verdiği 2016 ve 2017 yıllarında anadil sınavlarında üç (3) öğrencisi Dünya Birincisi (1.) olmuş. Bu yıl ise Kartal AİHL, IB’den ilk mezunlarını veriyor. 

Kosova, Makedonya, KKTC, Ürdün ve Malezya’da kardeş okulları bulunan Kartal AİHL, aynı zamanda Kanada, ABD, İngiltere, Karadağ, Bosna-Hersek ve Polonya ile çalışmalar yürütüyor. 2018 Yaz tatilinde de Kartallı öğrenciler bu ülkelerle eğitimlerine devam ediyor. Bu okuldan mezun olduğunda öğrenciler akademik anlamda İngilizce ve konuşma anlamında Arapça ile sorun yaşamıyor. Öğrenciler lise yıllarında okul içinde Çince, Rusça, Farsça ve Fransızca gibi 3. ve 4. dilleri öğrenme şansına da sahipler. 

FEN BİLİMLERİ ve SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI

Yabancı dil ve uluslararası programlar uygulayan proje okulu 2017-2018 Öğretim yılından itibaren fen bilimleri ve sosyal bilimler programı uygulamaya hak kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün yeni hazırladığı ders çizelgeleriyle bu alanlarda yoğun eğitim veriliyor. Bu programla öğrencilerin fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, özgüvenleri yüksek, kendi medeniyet değerlerinin farkında olarak yetişmelerine ve onların yükseköğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor. Kartal AİHL üniversitelerle işbirliği protokolleri, kurs çalışmaları, seminerler, seçkin öğretim kadrosu, proje laboratuvarları, olimpiyat ve proje takımları ile bu programı uygulamaya hazır. 

PROJELER OKULU

Bilim Seyyahları Toplumun fen bilimlerine olan ilgisini arttırmayı hedefleyen, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladığı Bilim Seyyahları projesi, ülke sınırlarını aşarak farklı ülkelerde uygulanmaya başlandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen proje ilk defa yurt dışında Balkanlar'da Karadağ, Kosova ve Makedonya'da kurulan işbirlikleri ile hayata geçirildi. 

Bilim Seyyahları TİKA aracılığıyla Afrika’da Tanzanya, Uganda ve Tunus’da hayat buldu.

Tübitak başta olmak üzere farklı kurumların Proje Çağrıları ve Destekleme Programlarını Kartal AİHL yakından takip ediyor.

Tübitak  4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi kapsamında “Etkin Felsefe Atölyesi: Bilgi Yolları” projesi İzmir-Efes’te uygulanıyor.

Tübitak  4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında “ Öğretmenim Öğretmenim” projesi Eylül ayında ilçe öğretmenleri ile uygulanıyor.

Tübitak 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programını her yıl Mayıs ayında gerçekleştiriyor.

Tübitak 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Eylül aylarında “Bilim Seyyahları” isimli projeyi İstanbul’da uyguluyor.

GSB KAİHL LAB Teknolojik yeterliliğe sahip STEM eğitimi verilen laboratuvarda öğrenciler, robotik, kodlama ve endüstriyel tasarım dersleri alıyor.

Polonya Science Picnic Farklı ülkelerden üniversitelerin, araştırma enstitülerinin, müzelerin ve bilim merkezlerinin katılım sağladığı Polonya Kopernik Bilim Merkezi’ne Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri her yıl düzenli katılarak ülkemizi temsil ediyor. 

BAŞARMAK GELENEĞİ

Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve kültürel çalışmalarda okulun bu yıl kazandığı başarılardan bazıları;

*Çek Cumhuriyeti  Robotic Day 2018 Dünya Birinciliği ve İkinciliği

*Romanya Robochallenge Uluslararası Yarışma Dünya Birinciliği

*İsveç Robot-SM Uluslararası Yarışma Avrupa Birinciliği

*Tübitak 49. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Kodlama Türkiye ikincisi

*Tübitak 49. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Matematik Türkiye üçüncüsü

*Ufka Yolculuk Yarışması Türkiye Birincisi

*Siyer-i Nebi Yarışması Türkiye Birincisi

*Tübitak Bilim Olimpiyatları Matematik ve Biyoloji Gümüş Madalyalar

*Gençler Osmanlıca Yarışıyor Birincisi

*Genç Nida Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Birincisi

*Çekmeköy Uluslararası Aliya İzzet Begoviç Proje Yarışmaları Birincisi

*Okan Üniversitesi Mühendislik Yarışması Birincisi

*Uluslararası Liseler Arası Tiyatro Festivali En İyi Dekor, En İyi Kostüm, En İyi Yönetmen ve En İyi Oyuncu Ödülleri

*Meridyen Derneği Münazara Şampiyonlar Ligi Şampiyonu

*Matematik Yarışması Birincilik ve Diğer ödüller 

KAMPÜS ALANI, SOSYAL VE KÜLTÜREL İMKANLARI

Kartal AİHL, konferans salonu, kapalı ve açık spor alanları, laboratuvarları, tematik sınıfları, amfisi, sınav salonları, cep sineması, galerisi, uygulama camisi, yemekhanesi ile tamamen üniversite kampüslerini andırmaktadır. Bu fiziksel donanımın bugünlerde daha da geliştiği gözlenmektedir. Okul kampüs alanında müstakil kütüphane binası inşası sona geldi.

Kartal AİHL öğrencileri kendilerini hazırlık sınıfından itibaren pek çok sosyal ve kültürel etkinliğin içinde bulup kişisel anlamda kendini geliştirme, söz sahibi olma, aidiyet hissetme ve aktif rol alma süreçlerini yaşamaktadır. Okulda edebiyattan felsefeye, ilahiyattan sanata kadar farklı alanlarda 9 dergi yayınlanmakta ve kitap çalışmaları da yapılmaktadır. Kartal AİHL, 56 kulüp çalışması, 10 okuma gurubu, 8 ders halkası, 5 atölye çalışması, 9 kurs faaliyeti, 20 proje çalışması, festivaller, fuarlar, seminerler ve sergilerle öğrencilerini hayata hazırlamaktadır. 

TERCİH İÇİN MERAK EDİLENLER

* 2017 yılında en son 492,3 puanla %1,04’den öğrenci kazanmış. Geçtiğimiz yıl yerleşen öğrenciler 36 farklı şehirden, İstanbul’dan ise 17 farklı ilçeden  okulu tercih ederek gelmiş.

* Erkek öğrenciler için devlet yatılılık, kız öğrenciler için ise Vakıf yurdunda yatılılık imkânı mevcut

* Okul kontenjanı 2018 için 180 öğrenci

YORUMLAR 1
  • alper 5 yıl önce Şikayet Et
    aldığı birinciliklere bak .. ya bi gidin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço