Dünyaca ünlü isimler.. Tasavvuf yaz okulu başlıyor

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Kerim Vakfı’nın destekleriyle tasavvuf çalışmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası yaz okulu düzenleyecek. İslâm araştırmaları alanında Carl W. Ernst, Sachiko Murata, William C. Chittick ve James Morris gibi dünyaca tanınmış isimler eğitim verecek.

Dünyaca ünlü isimler.. Tasavvuf yaz okulu başlıyor
Dünyaca ünlü isimler.. Tasavvuf yaz okulu başlıyor
GİRİŞ 13.07.2018 15:02 GÜNCELLEME 13.07.2018 15:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kerim Vakfı’nın destekleriyle, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, 16-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Tasavvuf çalışmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası bir yaz okulu açacak.

Yaz okuluna yurt dışından Prof. Carl W. Ernst, Prof. Sachiko Murata, Prof. William C. Chittick, Prof. James Morris dersler vermek üzere davet edildi. Program Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Dr. Öğr. Üyesi Cangüzel Güner Zülfikar ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bedirhan’ın da yer aldığı geniş bir uzman kadrosuyla gerçekleştirilecek.

Yaz Okuluna Ü. Ü. Tasavvuf araştırmaları Enstitüsünden 50’nin üzerinde, yurt dışından Almanya, İran, Pakistan, Amerika, Kanada, Japonya, Umman, Fas, Katar, İngiltere, Hindistan, Güney Afrika ve Çin’den 20’nin üzerinde lisansüstü öğrenci katılacaktır. Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerinden programa başvuru ve değerlendirme süreci devam etmektedir.

Halka açık paneller gerçekleştirilecek

Çeşitli eğitim katmanlarını içeren program kapsamında TSV542 İngilizce Tasavvuf Metinleri lisansüstü dersi, tasavvuf araştırmaları konularında seminerler, Arapça ve Osmanlı Türkçesi tasavvuf metinleri yakın okuma grup çalışmaları ve halka açık paneller gerçekleştirilecek.

Yaz okulu programı ders içerikleri doğrultusunda, Süleymaniye Kütüphanesi ve Başbakanlık Osmanlı Arşivlerinde metin incelemeleri yapılacak. Programda ayrıca tarihî mekânlara ziyaretler ve sinema okumaları da yer alacak. 

Programın dili İngilizce

Programın dili İngilizce olmakla birlikte lisansüstü dersler, seminerler ve halka açık paneller İngilizceden Türkçeye simultane tercüme desteğiyle gerçekleştirilecek.

Üsküdar Üniversitesi Yaz Okuluna İstanbul dışından ve yurt dışından katılacak öğrenciler için ücretsiz konaklama imkânı sağlanacak.

Programa Türkiye ve yurtdışından lisansüstü öğrenciler, tasavvuf alanında çalışan araştırmacılar ve konuyla ilgilenenler 25 Haziran 2018 tarihine kadar müracaat edebileceklerdir.

YORUMLAR 4
  • yurtTAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapalım yani yaz okuluna gidenler insan-ı kamil mertebesine mi yükseliyor? İslam Hakk' a Allah' a(c.c) teslim olmak O' nun rızasını kazanmak ise yoktur başka yola hacet.
    Cevapla
  • Axy 5 yıl önce Şikayet Et
    Tasavvuf , islamı değiştirme projesidir. tasavvuf bir dindir. tasavvuf Allaha ortak koşmanın bir başka şeklidir... uyanın be uyanın artık...
    Cevapla
  • kkk 5 yıl önce Şikayet Et
    bilmeden sallama , tasavvuf nefsini terbiye edip Allaha en iyi sekilde kullugu ogreten okuldur.Bilmeyenler gormeyenler tatmayanlar anlamaz gardas
    Cevapla
  • kkk 5 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması