İOKBS bursluluk sınav sonucu sorgulama ekranı! MEB İOKBS sonuçları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 Haziran’da düzenlenen, (İOKBS) İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına katılan öğrenciler için bekleyiş sona erdi. Binlerce öğrencinin beklediği bursluluk sınav sonuçları açıklandı. İşte MEB İOKBS sınav sonucu ekranı...

İOKBS bursluluk sınav sonucu sorgulama ekranı! MEB İOKBS sonuçları açıklandı!
İOKBS bursluluk sınav sonucu sorgulama ekranı! MEB İOKBS sonuçları açıklandı!
GİRİŞ 23.07.2018 09:25 GÜNCELLEME 23.07.2018 09:25
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

3 Haziran’da MEB tarafından gerçekleştirilen İOKBS bursluluk sınavının açıklanmasına sayılı saatler kaldı. Binlerce öğrencinin katılım sağladığı ve ailelere maddi destek sağlaması amacıyla yapılan 2018 İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınav) sonucu için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Heyecanla beklenen sınav sonuçları açıklandı. Peki öğrenciler sınav sonuçlarına göre ne kadar burs alacak?  İşte detaylar…

İOKBS BURSLULUK SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 Haziran 2018’de yapılan 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların İOKBS yani İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınav sonuçları açıklandı. Sonuçları öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayarak, T.C kimlik numaranızla birlikte doğum tarihinizi yazarak sonuçları öğrenebilirsiniz.

İOKBS Bursluluk Sınav Sonucu İçin Tıklayınız...

2018 İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa alırsınız.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs bir öğrenci için çok değerli bir miktardır. 2018 İOKBS burs ücretin 648.04 TL

BURS KAZANAN ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

3 Haziran’da sınava giren öğrencilerin bursu kazanması durumunda, işlemler okul müdürlükleri tarafından yapılıyor. Öğrenci o seneye dair burs işlemlerini “e-burs modülü” üzerinden gerçekleştirebiliyor.

 

VELİLERİN VE OKUL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DİKKATİNE!

- Bu e-kılavuz 17/10/2016 tarihli ve 2016/9487 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği” ve Eylül 2016 tarihli ve 2708 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi” hükümlerine göre hazırlanmıştır.

- İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavına (İOKBS) başvurmuş olan öğrenciler, bu kılavuzda yer alan hükümleri ve ilgili mevzuatta belirtilmiş olan hususları kabul etmiş sayılır.

- Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girerek bursluluk hakkı kazanan öğrenciler bursluluk hakkından yararlanamaz, sınav sonucu açıklandıktan sonra başvuru şartları ile ilgili geriye dönük düzeltme işlemi yapılamaz ve öğrenci velisi ile okul müdürlükleri düzeltme talebinde bulunamaz.

- Okul müdürlükleri bünyesinde kurulan komisyonlar idari ve malî açıdan sorumlu olduklarından, burslulukla ilgili belgeleri dikkatlice inceleyecektir. Belgelerin eksik ve yanlış olmaması için öğrenci velilerine rehberlik ederek başvurmak istediği kontenjana ilişkin belgelerini tamamlayan öğrencilerin işlemleri yapılarak “2018 İOKBS ADAY BAŞVURU BİLGİLERİ FORMU” komisyon üyeleri tarafından imzalanacaktır.

- İOKBS'yi kazanan öğrencilerin bursluluğa yerleştirilmeleri için belirtilen tarihlerde başvuru

yapmasından öğrenci velisi, bilgilendirme ve elektronik onaylamadan ise okul müdürlüğü

sorumludur.

- İOKBS'yi kazanan öğrencilerin bursluluğa yerleştirilmelerine ilişkin bu e-Kılavuzda yer alan kurallar, bu Kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girmiş olan yasama, yürütme ve yargı kararları gereğince değiştirilebilir. Böyle durumlarda izlenecek yol, Bakanlıkça belirlenir ve kamuoyuna duyurulur.

- Yukarıda belirtilen hususlarda oluşabilecek herhangi bir hata durumunda Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) sorumlu değildir.

- Emekli öğretmenlerin bilgilerinin MEBBİS kayıtlarında yer almaması durumunda başvuru süresi içerisinde emekli olduklarına dair belgeyle birlikte il/ilçe Millî Eğitim Müdürlüklerine başvurarak durumlarını MEBBİS kayıtlarına işletmeleri gerekmektedir.

YORUMLAR 11
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben 6.siniftayim 465puanla kazandım
    Cevapla
  • Mkm 5 yıl önce Şikayet Et
    MEB bu seneki taban puanları açıklamış dün sayfasında ona bakarsaniz sorunlarınızın cevaplarını bulursunuz
    Cevapla
  • BAHAR GNGRMZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben 6 . Sınıfa Gidiyorum ben pybs sınavında 447,393 aldım sonuclarda kazanamadin bu nasıl bir şeydir anlamadim aynı zamanda taban puanı ise 419 kazanamadiniz yazılıyor
    Cevapla
  • derya 5 yıl önce Şikayet Et
    ben 457 puan aldım kazanamadim
    Cevapla
  • Doğrucu 5 yıl önce Şikayet Et
    7.sınıflarda taban puan diğer ç0cukta 409 puan 410 puanı var kazanamadı yazıyor.nasıl oluyorsa.Çıtkırïldım idareciler âçıklama bekliyoruz.Siz öğretmen çocuklarına 200 puanla burs vermeye devam edin
    Cevapla
  • teacher 5 yıl önce Şikayet Et
    o bahsettiğin öğretmen çocuğu avantajı geçen yıl kaldırıldı veya yok denecek seviyeye indirildi. kızım 5.sınıfta 451 puan alıp kazanamadı. bu yıl 6.sınıfta 465 puan alarak kazandı. bilip bilmeden provakasyon yapma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı