YÖKDİL sınav başvurusu başladı! 2018 YÖKDİL sınavı ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı YÖKDİL 5.kez düzenlenmeye hazırlanıyor. YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başvuru ve sınav tarihini twitter hesabı üzerinden açıkladı. Peki, lisansüstü eğitimde gerekli olan puanı almak isteyenler için YÖKDİL sınavı ne zaman düzenlenecek? İşte, 2018 YÖKDİL başvuru tarihleri...

YÖKDİL sınav başvurusu başladı! 2018 YÖKDİL sınavı ne zaman?
YÖKDİL sınav başvurusu başladı! 2018 YÖKDİL sınavı ne zaman?
GİRİŞ 16.08.2018 10:51 GÜNCELLEME 16.08.2018 10:52

YÖKDİL sınavı geçtiğimiz yıldan bu yana senede birkaç kez, Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğinde düzenleniyor. Yükseköğretimde dil puanına ihtiyaç duyan öğrenci ve akademisyenlerin iştirak ettiği YÖKDİL sınavının beşincisi yine YÖK önderliğinde 22 Eylül tarihinde yapılacak. Alana özgü tek yabancı dil sınavının müjdesini veren YÖK başkanı Yekta Saraç 5.YÖKDİL sınavı duyurusunu kişisel twitter hesabı üzerinden yaptı. Peki, 5.YÖKDİL sınavı başvuruları ne zaman? YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? İşte, YÖKDİL sınavı başvurusu hakkında tüm merak edilenler...

YÖK BAŞKANI DUYURDU: YÖKDİL NE ZAMAN?

 

 

YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç önümüzdeki aylarda yapılacak olan YÖKDİL sınavı düzenleme ve başvuru tarihine ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“Alana özgü” tek yabancı dil sınavı niteliğinde Yeni YÖK'ün bir projesi olan YÖKDİL Sınavının beşincisi 22 Eylül 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.Beşinci YÖKDİL Sınavının başvuruları 08-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, elektronik ortamda http://yokdil.yok.gov.tr  internet adresi üzerinden alınacak.Öğrenci ve akademisyen dostu Yeni YÖK” olarak gerçekleştireceğimiz Beşinci YÖKDİL Sınavının akademisyenlerimize hayırlı olmasını dileriz.”

YÖKDİL'E KİMLER KATILABİLİR?

YÖK'ten gelen açıklamaya göre, YÖKDİL sınavı 3 grupta Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında; İngilizce, Arapça, Fransızca, Almanca dillerinde yapılacaktır. 5.YÖKDİL sınavına yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavlarına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

YÖKDİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

- Sınav başvuruları elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden, aynı adreste yayımlanan sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacaktır.

- Adaylara sınava girmek istedikleri alanı ve dili, sınav başvurusu esnasında seçecektir. 
Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

- Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.

- Başvuru esnasında, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Söz konusu fotoğrafın, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmiş olması gerekmektedir. Sınav günü kimlik doğrulamasında önemli rol oynayacak fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü sınav görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

- Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylara yönelik sınav uygulamaları, sınav kılavuzunun “Engelli / Sağlık Sorunu Olan Adaylara Yönelik Uygulamalar” başlığında açıklanmıştır. Söz konusu adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-2) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.

- Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır.

YÖKDİL SINAV MERKEZLERİ

Sınav, tabloda listelenmiş olan 30 (otuz) ilde, toplam 35 (otuz beş) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. Adaylar, yalnızca 1 (bir) sınav merkezi tercihinde bulunabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?