2018 AÖF 3 (üç) ders sınav sonuçları yayınlandı! AÖF sonuç sorgulama...

2018 yılı itibariyle Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bünyesindeki 3 (üç) ders sınavı 21 Temmuz Cumartesi tarihinde uygulandı. Sınava katılım gerçekleştiren öğrenciler, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe pür dikkat kesildi. Peki, AÖF 3 (üç) ders sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sonuç sorgulama ekranı!

2018 AÖF 3 (üç) ders sınav sonuçları yayınlandı! AÖF sonuç sorgulama...
2018 AÖF 3 (üç) ders sınav sonuçları yayınlandı! AÖF sonuç sorgulama...
GİRİŞ 17.08.2018 16:14 GÜNCELLEME 17.08.2018 16:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde (AÖF) bünyesinde gerçekleştirilen, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Lisans ya da Ön Lisans programlarında eğitim-öğretim alan öğrencilerin katılımıyla uygulanan AÖF 3 (üç) ders sınavı, 21 Temmuz 2018 tarihinde saat 15:00’da düzenlendi. Türkiye’de 17 ilde ve KKTC/Lefkoşa’da yapılan ve en fazla üç dersten başarısız sayılıp mezuniyetini tamamlayamayan binlerce öğrencilerin yerini aldığı sınavın akabinde AÖF 3 (üç) ders sınav sonuçları ve diğer taraftan AÖF soru ve cevaplarının yayınlanması için merak ve sabırsızlık duyguları içerisinde bekleyiş sürdürülüyor. İşte, mezun olma aşamasına gelen öğrenciler tarafından kesin tarihin belli olması dört gözle beklenen AÖF 3 (üç) ders sınavı sonuçları açıklandı. Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerini yakından ilgilendirecek ayrıntılı bilgilerin tamamına haber7.com’dan erişebilirsiniz.

2018 AÖF 3 (ÜÇ) DERS SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI!

 

 

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin (AÖF) bünyesine kayıtlı olan, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde Lisans ya da Ön Lisans programlarında eğitim-öğretim alan ve en fazla üç dersten başarısız sayılan öğrencilerin katılım sağladığı AÖF 3 (üç) ders sınavı sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığına ilişkin sorgulamalar tüm hızıyla yürütülüyor. Konuya ilişkin sınavdaki yerini alan öğrenciler tarafından; AÖF 3 (üç) sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı, kesin tarihin belli olup olmadığına dair resmi açıklamaya erişmek adına ağırlıklı olarak araştırma konusu haline geldi. Bilindiği üzere sınav sonuçları geçtiğimiz yılda sınavın gerçekleştirilmesinin arkasından 10 içerisinde ilan edilmişti. Bu yıl ise AÖF 3 (üç) ders sınav sonuçları 28 Temmuz 2018 tarihinde açıklandı.

2018 AÖF (ÜÇ) DERS SINAVI SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sınava katılım gösteren öğrenciler AÖF 3 (üç) ders sınav sonuçlarını, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin (AÖF) resmi internet sitesi olan https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx linkini tıkladıkları takdirde karşılarına çıkan ekranda sahip oldukları ‘’e-Posta adresi’’ ya da T.C Kimlik Numaraları ve şifrelerini girdikleri zaman sınav sonuçlarını öğrenme imkanı elde edebileceklerdir. Öte yandan sınav sonuçları yalnızca ‘’AÖF Öğrenci Girişi’’ sayfasından açıklanmakta olup, sonuçlar öğrencilerin adreslerine postalanmayacaktır.

AÖF SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

AÖF 3 (ÜÇ) DERS SINAVINA GİRME ŞARTLARI NELERDİR?

*AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) 3 (üç) ders sınavından eğitim-öğretim gördüğü bölümdeki/programdaki bütün dersleri almış, en fazla üç başarısız ve/veya koşullu geçer dersi olan ve bu derslerden başarılı sayılması halinde mezuniyetini tamamlayabilecek öğrenciler yararlanabilme imkanı elde edebilecektir.

Öğrencinin AÖF 3 (üç) ders sınavına girebilmesi için şu şartları bulundurması gerekmektedir:

1)Not Durum Belgesinde; Genel Not Ortalaması 2,00'nin altında olan öğrencilerin, FF harf notu aldığı derslerin ve/veya uyarı aldığı dönemden itibaren koşullu geçer (CD, DC ve DD) harf notu aldığı derslerinin toplam sayısının en fazla üç olması

2)Not Durum Belgesinde; Genel Not Ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olan öğrencilerin, en fazla üç dersten FF harf notunun olması

3) FF harf notu alınmış derslere, sınavın yapılacağı öğretim yılında kayıt yaptırmış olması.

AÖF (AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ) SINAV GEÇME NOTLARI NELERDİR?

4,00 Geçti -> 84 – 100 AA

3,70 Geçti -> 77 – 83 AB

3,30 Geçti -> 71 – 76 BA

3,00 Geçti -> 66 – 70 BB

2,70 Geçti -> 61 – 65 BC

2,30 Geçti -> 56 – 60 CB

2,00 Geçti -> 50 – 55 CC

1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti -> 46 – 49 CD

1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti -> 40 – 45 DC

1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti -> 33 – 39 DD

YORUMLAR 1
  • Rcp 5 yıl önce Şikayet Et
    10gun oldu açıkladıkları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!