DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 DGS sınav sonucu...

Ön lisans mezunu adayların katıldığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Temmuz Cumartesi günü düzenlendi. 2 yıllık eğitimlerini 4 yıllığa tamamlamak isteyen vatandaşların katılım sağladığı DGS sınav sonucu araştırılmaya başlandı. Peki, 2018 DGS sınavı ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM takvimine göre DGS kesin sınav sorucu tarihi

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 DGS sınav sonucu...
DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 DGS sınav sonucu...
GİRİŞ 13.08.2018 09:35 GÜNCELLEME 15.08.2018 11:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. 388 bin 215 adayın başvuru yaptığı DGS sınavında toplamda 120 soru yöneltilirken, sınav 150 dakika sürdü. Peki, adayların dört gözle beklediği 2018 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM işlem takvimine göre Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav sonuçlarının açıklanacağı kesin tarih...

DGS - Dikey Geçiş Sınavı sonuçları ÖSYM öğrenme ekranı!

DGS SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans mezunu adayların katıldığı DGS sınavı bu sene 21 Temmuz Cumartesi günü düzenlendi. DGS sınavının ardından adayların merakla beklediği sonuçlar 16 Ağustos Perşembe günü açıklanacak. Adaylar DGS sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi adresi https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden kullanıcı girişlerini yaparak öğrenebilecekler.

DGS SINAV SONUCU ÖĞRENME SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

2018 DGS SORU VE CEVAPLARI

Her ilden adayın iştirak edebilmesi için bu sene 81 ilde düzenlenen DGS sınavında adaylara 60 sayısal, 60 sözel olmak üzere 120 soru yöneltildi. DGS soru ve cevaplarına ilişkin açıklama geldi. İşte, ÖSYM'nin 2018 DGS soru ve cevapları açıklaması;

“21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2018-DGS) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 24 Temmuz 2018 tarihinde saat 10.00'dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

2018-DGS Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik,tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-Dikey Geçiş Sınavı (2018-DGS) sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

Sayısal Bölüm: 19. ve 56. sorular

Sözel Bölüm: Bulunmamaktadır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

dgs

2018 DGS SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.
Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1’de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.

Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır.
Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.

Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme
alınmayacaktır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır. 

YORUMLAR 8
  • Altınkaynak 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç çalışmadan girdim amacım örgün öğretim değil açıktan okumaktı ama pişman oldum. Çalışmadan bile sözel 55 soru sayısal 23 soru yaptım ve bayağı yüksek bir puan bekliyorum. Keşke çalışarak girseydim daha çok yapabilirdim.Buradan bu ve diğer sınavlara girecekler için söylüyorum; arkadaşlar çalışmadan hiçbir şeyin sahibi olunmuyor, çalışmayı ve azmi bırakmayın.
    Cevapla
  • Zeyneb 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ben sözelciyim, biraz baktım çok kolay 4 tane matematik sorusu buldum. Yaptım doğru çıktı.
    Cevapla
  • Alper 5 yıl önce Şikayet Et
    0,5 ham puanını kaldırılmasını istiyoruz 1 senemiz boşa gidecek puanlarımız hesaplanamayacak adalet istiyoruz herkesin puanı hesaplansın
    Cevapla
  • Mine 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kural aylar öncesiden her yerden söylendi duymamanız imkansız. Bizler bu kural için matematik ve türkçeye ekstra zamanlar ayırıp çalıştık, öyleyse bizde mi çalışmasaydık? Bu kuralın kalkması bizlere haksızlık olacak saçmalamayın lütfen bizim günahımız ne?!
    Cevapla
  • Mediha 5 yıl önce Şikayet Et
    kalkmasın ve rakiplerimiz elensin bunu bilmeden sınava giriyorsan senin üniversite hakkın yok kardeşim gitme yani bu beyinle okuma sen
    Cevapla
  • Berk 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ben sayısalcıyım, sınava 3. girişim ve çok çalıştım. En son sınıfta olmak üzere bütün DGS haberlerinde 0,5 net zorunluluğunu gördüm, parayı yatırmadan önce ÖSYM Sayfasında OKUMADAN onayladığın şartnameler içinde de bu var. 1 soru çözmek aklına gelmedi mi? Standart sapmayı da biz mi öğretelim size? kaç yaşına gelmiş adamlarsınız.
    Cevapla
  • mağdur 5 yıl önce Şikayet Et
    çok zordu çok uzun sorular uzun cevaplar öğrencilerin önünü kesiyorsunuz yapmayın!
    Cevapla
  • gül 5 yıl önce Şikayet Et
    soruları paylaşabilirmisiniz mail adresimi versem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...