LGS tercihleri ve yerleştirme sonuçlarını MEB öğrenme sayfası

Milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği 2018 LGS 3.nakil yerleştirme sonuçları için geri sayım başladı. Bu sene ilk defa düzenlenen Liseye Geçiş Sınavı yani LGS birinci nakil sonuçları saat kaçta açıklanacak ve nasıl öğrenilecek? İşte konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığın'dan son dakika açıklamalar...

LGS tercihleri ve yerleştirme sonuçlarını MEB öğrenme sayfası
LGS tercihleri ve yerleştirme sonuçlarını MEB öğrenme sayfası
GİRİŞ 03.09.2018 10:04 GÜNCELLEME 03.09.2018 10:04
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

Bu yıl MEB tarafından ilk defa düzenlenen LGS yani Liseye Geçiş Sınavı 1.nakil sonuçları için heyecan dorukta. 30 Temmuz 2018 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde duyurulacak olacak LGS yerleştirme sonuçları açıklanmıştı? Şimdi ise milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği LGS 3.nakil sonuçları için geri sayım başladı. Liseye kayıt yaptıracak öğrenciler ya istedikleri bir okula gidebilecek ya da adrese dayalı sistemle evlerinin yakınından bulunan liselere gidebilecek. Sınavın bu sene ilk defa düzenlenmesi sebebiyle Liseye Geçiş Sınavı (LGS) nakilleri de büyük merak konusu oldu.

LGS YERLEŞTİRME YANİ 3.NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

 

e-Okul’un sorgu ekranında LGS 3.nakil tercih sonuçları, geçmiş sınav ve nakil işlemlerine bakılarak 3 Eylül saat 10:00 ile 14:00 arasında açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizin detayından MEB ile aynı anda görüntüleyebilirsiniz.

E-OKUL GİRİŞ SAYFASINA NASIL ERİŞİLİR?

3 Eylül 2018 tarihi itibariyle MEB'in resmi sitesi e-Okul'da açıklanacak olan LGS 3.nakil sonuçlarını öğrenmek için E Okul'a giriş yapmanız gerekir. Bunun için "Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası, Okul numarası, Birkaç güvenlik sorusu yanıtmalamanız" ardından LGS yerleştirme sonuçları sayfasına erişmeniz gerekmektedir. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak e-Okul giriş sayfasına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

e-Okul Liseye Geçiş Sınavı 3.nakil sonuçları için tıklayınız

BOŞ KONTENJANLARIN İLANI VE NAKİL SÜRECİ NASIL OLACAK?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından nakil süreci başlayacak. Yerleştirme sonuçları ile beraber açıklanacak boş kontenjanlara göre öğrenciler okullara nakil başvurusu kolaylıkla yapabilecek. Sonuçların açıklanmasını takip eden ilk hafta başında 4 haftalık nakil süreci de başlayacak. İşte 2018 LGS nakil başvuru ve yerleştirme takvimi de şu şekilde:

lgs-sınavı-2018

1. Nakil başvuru haftası: 6-10 Ağustos

Nakil sonuçları: 13 Ağustos

2.Nakil başvuru haftası: 13-17 Ağustos

Nakil sonuçları: 19 Ağustos

3.Nakil başvuru haftası: 27-31 Ağustos

Nakil sonuçları: 3 Eylül

4.Nakil başvuru haftası: 3-6 Eylül

Nakil sonuçları: 8 Eylül

TERCİH EKRANINDA OKULLAR RENKLERLE BELİRTİLECEK

Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtecek. Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtecek. Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtecek.

LGS sınavı kaldırıldı mı? 2019 yılında Liseye Geçiş Sınavı yapılacak mı?

OKULLAR BU SENE NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin uyum eğitimi 10-14 Eylül 2018'de yapılacak.

YORUMLAR 178
  • BAŞARILI ÖĞRENCİ 5 yıl önce Şikayet Et
    420 aldım kadiköy anadolu lisesiiiiiiiiiiiii ;)
    Cevapla
  • boşver 5 yıl önce Şikayet Et
    hayat bu azizim
    Cevapla
  • elanur baykuşak 5 yıl önce Şikayet Et
    HAyata herkese başarılar dilerim
    Cevapla
  • şebnem 5 yıl önce Şikayet Et
    adaletsizliğe uğradım
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonuçlar:meb.gov.tr de solda ki sınavlar bolumunden en uste yaziyor nakil yerel yerleştir me diye oradan bakabilirsiniz!!!!!!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?