2018 Üniversite için KYK yurt ve burs kayıtları başlama tarihleri!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercihlere çevrildi. Bir yandan kiralık ev bakan üniversite öğrencileri KYK burs ve yurt kayıt tarihlerini merak etmeye başladı. Peki bu sene KYK kayıtları ne zaman başlayacak? İşte öne çıkan gelişmeler...

2018 Üniversite için KYK yurt ve burs kayıtları başlama tarihleri!
2018 Üniversite için KYK yurt ve burs kayıtları başlama tarihleri!
GİRİŞ 07.09.2018 09:00 GÜNCELLEME 07.09.2018 11:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte binlerce öğrenci sınav sonucu öğrendi. Tercih ve yerleştirmeler için bekleyişe geçen öğrenciler bir yandan kiralık ev aramaya başladı. Bununla birlikte 2018 Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve yurt kayıt tarihleri büyük merak konusu oldu.

2018 KYK yurt ve geri ödemesiz burs başvurusu nasıl yapılır? İstenen belgeler...

Özellikle gittiği şehirde devlet yurdunda kalmak isteyen ve devletin verdiği burstan yararlanmak isteyen öğrenciler gözünü KYK başvuru tarihlerine çevirdi.

 

KYK BURS VE YURT KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurtlarında kalacak öğrencilere yönelik yapmış olduğu açıklamasında, öğrencilerin, barınma, yemek, internet, spor ve sosyal etkinlikler olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını ifade ederek bu kapsamda 670 bin kapasiteye ulaştıklarını ve 200 bin atak kapasiteli proje ve inşaat faaliyetlerinin de devam ettiğini vurguladı. 

"Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. 

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurtlarının aylık ücretleri, yarı özel ya da resmi olma durumuna göre 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

2018-kyk-yurt-odaları

YURT KAYITLARI e-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi üzerinden YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun olduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor. Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor. Öğrencilerin kaydoldukları üniversitenin akademik takvim başlangıcına göre yurtta barınmaya başlaması gerekiyor. Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekiyor.

YORUMLAR 4
  • Cengizhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Iban numarasi olmasa da olurmu
    Cevapla
  • Mehmet Akbulut 5 yıl önce Şikayet Et
    Enpara Hesabı açıp tamamen ücretsiz olarak bu dertten kurtulabilirsin
    Cevapla
  • Adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle de olmaz kiii
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    olmaz demişler işte olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar