2018 ÖSYM YKS yerleştirme sonuçları kesin ne zaman belli olacak?

2018 yılı itibariyle binlerce öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından bu sene ilk kez düzenlenen ardından yerleştirme süreci başlamıştı. Buna göre YKS tercih sonuçları ile ilgili detaylar büyük merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

2018 ÖSYM YKS yerleştirme sonuçları kesin ne zaman belli olacak?
2018 ÖSYM YKS yerleştirme sonuçları kesin ne zaman belli olacak?
GİRİŞ 30.08.2018 11:37 GÜNCELLEME 30.08.2018 11:37
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

2018 - 2019 eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala YKS tercihleri sona erdi. Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih ve yerleştirme sonuçları ise büyük merak konusu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kabul edilen tercih işlemlerinin sonuçları ise 31 Ağustos https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

2018 Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Gerekli belgeler neler?

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında alınacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler.

 

TERCİH SÜRESİ UZATILACAK MI?

 

 

ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar ve kılavuzda belirtilen kurallar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Bu süre uzatılmayacaktır. ÖSYM sistemine yükseköğretim programları tercihlerini kaydeden adaylar da belirtilen süre içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecektir.

TERCİHLERDE HANGİ PUAN KULLANILACAK?

2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak. 2018-TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, 2018-Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek.

EK YERLEŞTİRME TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Üniversite kontenjanları yayınlanıp, üniversite tercihleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme işlemleri gerçekleştiriliyor. Ek yerleştirme tarihleri yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli oluyor. Merkezi yerleştirme kapsamında tercih yaptıktan sonra tercih sonuçlarıyla birlikte bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamıyorlar. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

YORUMLAR 58
  • berkay 5 yıl önce Şikayet Et
    ilk tercihte yerleşemeyenler ek tercih yapacakları zaman mevcut tercihlerinde boş kontenjan varsa ösym otomatik yerleştiriyomu yoksa her durumda tekrarmı tercih yapıcaz bilgisi olan armı
    Cevapla
  • zahide 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok sacma bi sistem
    Cevapla
  • musti 5 yıl önce Şikayet Et
    sıralamam 172bin say hemsirelik gelir mi
    Cevapla
  • Elif 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelir
    Cevapla
  • havacipilot 5 yıl önce Şikayet Et
    önlisans uçak teknolojisi puan 245 sıralama 900k 500k gelir mi? geçen seneye göre sıralamam 505k yapıyor ???
    Cevapla
  • ENES 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene ki sıralaman kaç bölüm geçen yıl kaç sıralama ile almış anlatamamışsın
    Cevapla
  • Zekiyim ben 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben sınav 1. siyim kümes hayvanları yetiştiriciliği gelir mi ?
    Cevapla
  • lale 5 yıl önce Şikayet Et
    sınav birincisi olsaydın,bu sorunun cevabını bilirdin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı