100 bin sözleşmeli öğretmen ataması için planlama! MEB - Şubat ayında...

2019 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 bin sözleşmeli öğretmen ataması için planlamanın Şubat ayında açıklanacağı iddia edildi. Binlerce öğretmen adayını ilgilendiren konuya ilişkin tüm gelişmeler haberimizde...

100 bin sözleşmeli öğretmen ataması için planlama! MEB - Şubat ayında...
100 bin sözleşmeli öğretmen ataması için planlama! MEB - Şubat ayında...
GİRİŞ 20.08.2018 09:00 GÜNCELLEME 20.08.2018 09:53
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un dün basın mensuplarının eğitim editörleri ile bir araya gelmesinden sonra kamuoyunda olumlu bilgiler yer almaya devam ediyor. Vatan Gazetesi’nden Sadık Gültekin tarafından yapılan haberde Milli Eğitim Bakanlığının 100 bin öğretmen atanması için planlama içerisinde olduğu ve bu planlamanın netleşmesinden sonra 100 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimin önümüzdeki Şubat ayında açıklanacağı belirtildi.

100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINA DESTEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un atanamayan öğretmenlerle ilgili yaptığı araştırma neticesinde yaklaşık 650 bin öğretmen adayının atama beklediği MEB’in ise şu anda 100 bin öğretmen ihtiyacı olduğu ifade edilirken Bakan Selçuk’un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede 100 bin öğretmen ataması için destek göreceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 100 bin öğretmen alımı ve atama planlaması için Bakan Selçuk’a destek verdiği ve planlamanın Şubat 2019’a kadar açıklanacağı açıklandı.

 

 

Sadık Gültekin tarafından yapılan haberde yer alan kısım;

"Bu toplantıda çıkan en önemli sonuçlardan biri atanamayan öğretmenler. Şu anda 20 bin öğretmenin kısa sürede atanacağı bekleniyor. Ancak Bakan Selçuk bu soruna daha farklı bir açıdan bakıyor. Kendi araştırmasına göre Türkiye’de 650 bin atanamayan öğretmen bulunuyormuş. Ancak yaptıkları incelemede talepkar aday sayısının 100 bin olduğu görülmüş. Bu sorunla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüşler. Şu anda yaşanan ekonomik sorunlara rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan da 100 bin öğretmenin alımı için çalışma yapılmasına destek vereceğini belirtmiş. Ancak Bakan Selçuk bu sürecin hemen olmayacağını, esas yetkinin TBMM’de olduğunu söylüyor. Benim kişisel tahminime göre önümüzde Şubat ayına kadar 100 bin öğretmenin atamasıyla ilgili takvim belli olur."

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

100 günlük icraat programı kapsamında yer alan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için atama takviminin TBMM’ye bağlı olduğunu açıklayan Ziya Selçuk “20 bin öğretmen alımıyla ilgili takvim Meclis’e bağlı. Bu atamalar Cumhurbaşkanımızın bir hediyesidir.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için atama takvimi belirlendi. Buna göre ön başvurular 19-23 Kasım'da alınacak.

MEB'in internet sitesinden, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin atama takvimi yayımlandı. Buna göre, ön başvurular 19-23 Kasım'da alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 3 Aralık'ta ilan edilecek, sözlü sınavlar ise 10-31 Aralık'ta yapılacak.

Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurularda, adayların atanacakları alanlara göre, 2017 ve 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) esas alınacak.

KAYNAK: VATAN GAZETESİ
YORUMLAR 30
  • F.TÜRKYILMAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyunca içimde bir kıpırtı oldu.Ben 30 yıllık Devlet Memuruyum niye emekli olmuyor daha ne kadar çalışacaksın daha farklı soranlardan bir yerde mobing uygulanıyor. Neden olmadığı bir bilseler Kızım Gazi Üniversitesi Felsefe Öğretmenliğini bitirdi 6 yıldır atama olmadı.Düşünüyorum bir kereye mahsus anne ve Babalar emeklisi gelenler emekli olsun yerlerine Çocuklarının birinin ataması yapılsın isterim .Gençler evde oturmaları inanınki içler acısı ne zorluklarla okutuyorsun aldıkları kredileri Anne ve Baba olarak bizler ödemek zorunda kalıyoruz.Bizlerin sesini duyun yardımlarınızı bekliyoruz.100.000 Öğretmen ataması yapılmasını istiyoruz.Saygılarımla
    Cevapla
  • Ali Demirnac 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence de beyfendi memurluk babadan çocuğa geçsin.Sonuçta memurun çocuğu memur doğar.Çok haklısınız böyle parlak fikirlerinizin devamını diliyorum.
    Cevapla
  • gemizero 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım sizi seviyoruz. ben eğitim fakultesi mezunuyum maddi sıkıntılarımızla okuyoruz. emeklerimiz boşa gıtmesın atanıp devlete faydalı işler yapmayı nesiller yetiştirmek ıstıyoruz. ama her sene yığılıyoruz .kontenjan daha geniş tutulsun .çocuklara umut olmak istiyoruz. sizden 100.000 öğretmen ataması yapılmasını ıstıyoruz . sesimizi duyun
    Cevapla
  • Yüksel Dindar 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım ve Milli Eğitim Bakanım ben emekli matematik öğretmeniyim.Kızım hem biyolog hemde biyoloji öğretmeni.Biyolog olarak 82,5 puanla geçen yıllarda atanamadı.Pedagojik formasyon alarak biyoloji öğretmeni olarak atanırım ümidiyle yenidenKPSS,ye hazırlandı 78puanla alanında450. oldu.Fakat branşında 70 kişi alınınca yine atanamadı.Gençlerimiz böyle böyle hayata küsüyor.Bizler de anne baba olarak çok üzülüyoruz.Lütfen az atama yapılan biyoloji gibi branşlara da biraz şans verin.Çocuklarımız hayata küsmesinler.Saygılarımla...
    Cevapla
  • CoğrafyaÖğretmeni 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok saygıdeğer Cumhurbaşkanım ve Eğitim Bakanım lütfen size yalvarıyorummm coğrafya öğretmeni ataması yapın inanın çok mağduruz bize ışık olun sayın bakanım biz coğrafya mesleğini çok seviyoruz hergün çok dua ediyorum mesleğimi aşkla yapmak istiyorum atanmak istiyorum saygılarımla...
    Cevapla
  • Adelet 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim mezunu veya formasyonu olup "yıllardır" ücretli öğretmenlik yapanları sözleşmeli olarak kadroya alınması gerekir. Adil olan budur!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi