MEB Özel okul teşvik başvurusu başladı mı? 75 bin öğrenciye... 2018

Binlerce öğrenci ve veli gözünü 2018 özel okul teşvik başvurularına çevirdi. Türkiye genelinde toplam 75 bin öğrenci için geçerli olacak olan özel okul teşvik başvurusu Milli Eğitim Bakanlığı'nın açacağı sistem üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek. İşte özel okul teşvik başvurusu ile ilgili detaylar...

MEB Özel okul teşvik başvurusu başladı mı? 75 bin öğrenciye... 2018
MEB Özel okul teşvik başvurusu başladı mı? 75 bin öğrenciye... 2018
GİRİŞ 01.09.2018 12:17 GÜNCELLEME 01.09.2018 12:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa süre kala okul kayıtlarına dair işlemler yaptıranlar merakla detayları araştırıyor. Özel okul teşvikleri bu noktada büyük önem taşıyor, özel okul teşvik ücretleri ne kadar olacak ve özel okul teşviklerine nasıl başvurulacak soruları merak konusu. İşte özel okul teşviklerine dair detaylar...

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

 

 

Özel okul teşvik başvurusu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı. Başvuru süreci hakkında açıklama yapılması halinde tüm detaylar ve başvuru koşulları haberimizin içerisine eklenecektir.

ÖZEL OKUL TEŞVİKLERİNDEN KAÇ KİŞİ FAYDALANACAK?

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında, özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve temel lise türlerinde öğrenim görecek her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları ile ilk defa destek verilecek öğrenci sayıları belirlendi.

Bu kapsamda, okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 3 bin 290'ar lira, ilkokullardaki 15 bin öğrenciye 3 bin 960'ar lira, ortaokullar ve liselerdeki 15 biner öğrenciye 4 bin 610'ar lira ile temel liselerdeki 24 bin öğrenciye 3 bin 960'ar lira olmak üzere, toplam 75 bin öğrenciye, bu yıl ilk kez eğitim öğretim desteği verilecek.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

a) Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

b) Sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25’i kadar öğrenci yerleştirilir. Her sınıf seviyesine bina kontenjanının yüzde 25’inden fazla öğrenci yerleşemeyecektir.

c) Temel liselerde 9, 10 ve 11’inci sınıf seviyesinin her birine, okulun eğitim ve öğretim desteği kontenjanının yüzde 20'si kadar; 12’nci sınıf seviyesine ise okulun destek kontenjanının yüzde 40'ı kadar öğrenci yerleştirilecektir.

ç) Bina kontenjanlarının boş kalan bölümlerine, özel okulu dışarıdan tercih eden öğrenciler ve özel okula kayıtlı olan öğrencilerden en yüksek puana göre öğrenciler yerleştirilecek olup, okulun bina kontenjanının dolması halinde ilgili özel okula kayıtlı öğrencilerden puan üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

d) Öğrencilerin tercihleri sonucunda ilgili özel okul için iki yerleştirme puanı ilan edilecektir. Yerleştirmede oluşan en düşük puanlar; kurum dışından yerleşen öğrenci ile okulun kayıtlı öğrencisinin en düşük puanları olacaktır.

e) Okulların eğitim ve öğretim destekli kontenjanlarının üzerinde destek kapsamında yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.

f) Ek Yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yukarıdaki esaslar doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

YORUMLAR 4
  • şeyma_çlk 5 yıl önce Şikayet Et
    bende geçen sene okula gitmedim okulun kötü bir okulu gitmek istemedim ve lise 1 değil suan acba 1 sene gitmedim devamsızlıktan kaldım acaba bana teşvik bana çıkar mı ?
    Cevapla
  • dilek ş 5 yıl önce Şikayet Et
    çıkmaz benim kızıma devamsızlıktan sebep çıkmadı.
    Cevapla
  • Emekliyeah 5 yıl önce Şikayet Et
    Teşfikten bizde yararlanmak istiyoruz iki yıldır yararlanamadık yetkililerden anlayış bekliyoruz.
    Cevapla
  • ali osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Teşvik kriterleri güncellenmeli. sadece ailenin geliri üzerinden değil ailenin sahip olduğu ev, araba, arsa..... vb taşınmaz gibi kriterler üzerinden ağırlıklı bir puan belirlenmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!