2018 DGS sınav sonuçları açıklandı! Sorgulama ekranı...

2018 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açılacak. Peki binlerce öğrencinin merakla beklediği DGS sonuçları en hızlı nasıl öğrenilir? 2 yılık önlisans bölümü okuyup 4 yıllığına tamamlamak isteyenleri ilgilendiren DGS sınav sonuç sayfası haberimizin detayında...

2018 DGS sınav sonuçları açıklandı! Sorgulama ekranı...
2018 DGS sınav sonuçları açıklandı! Sorgulama ekranı...
GİRİŞ 17.08.2018 09:37 GÜNCELLEME 17.08.2018 09:37

1 milyonu aşkın öğrencinin girdiği 2018 DGS sınav sonucu bugün açıklanıyor. Üniversite eğitimini iki yıllıktan dört yıllığa tamamlama hayaliyle sınava giren öğrenciler şimdide DGS sınav sonuçlarını nasıl öğreneceğini merak ediyor.  21 Temmuz 2018 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı özellikle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) okuyacakları ilgilendiriyor. Haberimizin detayını inceleyerek kolaylıkla sonuç sayfasına erişebilirsiniz...

2018 Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Gerekli belgeler neler?

DGS SONUÇLARI ÖSYM'DEN NASIL ÖĞRENİLİR?

 

DGS sonuçları  , ÖSYM'nin yoğunluk durumuna göre değişiklik gösterebilir. Sınav sonuç bilgisine https://sonuc.osym.gov.tr/SonucSec.aspx adresinden kolaylıkla ulaşabilir "TC Kimlik no" ve "ÖSYM şifresi" girerek öğrenebilirsiniz. Bu adres dışında hiç bir siteden DGS sonuçları öğrenilmeyecek ve adreslere posta yoluyla iletilmeyecek.


Dikey Geçiş Sınav sonuç belgesinde şu bilgiler yer alacaktır;

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları
b) Ön lisans başarı puanı
c) 2018-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacak

DGS SONUÇLARI EN HIZLI ŞEKİLDE NASIL ÖĞRENİLİR?

Sizler için bugün sonuçlara en hızlı erişimin nasıl sağlanabileceği üzerine çeşitli yöntemleri derledik.

İlk olarak isteyen adaylar, resmi sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr ‘den öğrenebilmekte.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte her sene olduğu gibi bu senede siteye anlık olarak çok ciddi giriş olacaktır. Bu yüzden sistemde aksaklıklar yaşanabilir.

İkinci olarak ÖSYM sonuçların açıklanmasına ilişkin Twitter adresinden duyuru yayımlamakta. Bu duyuruyu hızlı bir şekilde öğrenebilmek için ÖSYM’nin resmi Twitter hesabının bildirimleri açılabilir.

Bildirimlerin açılabilmesi için hesabın takip ediliyor olması ve buna ek olarak sağ üstte bulunan yıldızın işaretlenmiş olması gerekmekte.

ÖSYM1

Yıldız işaretlendikten sonra görselde ki gibi bir görüntü sağlanacaktır. Bu sayede ÖSYM her tweet attığında telefonunuza bildirim gelecek.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

2018 DGS tercihleri, ÖSYM tarafından puanlar belli olduktan sonra açıklanması beklenirken, DGS tercih kılavuzu üzerinden başvuru yapacak olanlar için sınav merkezinden 'Tablo-2' uyarısı geldi. Tablo 2 üzerinden başvuru yapacak olan öğrenciler, üniversite koşullarını sağlanamadığı taktirde başvurularının geçersiz olacağını açıkladı. Tercih ve yerleştirme ile ilgili gelen açıklamalar neticesinde detayla haberimizde yer alacaktır.

YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL OLACAK?

Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir. Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2018-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2018-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ilgili ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir. Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

aöf

AÖF DİKEY GEÇİŞ KAYIT İŞLEMİ VE TARİHİ!

"Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" esaslarına göre Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle kayıt yaptırabilmektedirler.

2018-2019 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri

İnternet Başvuru Tarihi: 24 - 28 Eylül 2018
İnternet Başvuru Adresi: http://aof.anadolu.edu.tr
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi: 24 - 28 Eylül 2018
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2018

(Dikey Geçiş İnternet Başvuru ve Kayıt tarihleri, 2018-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.)

Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...