Başakşehir'de 'Bilgievleri'nden büyük başarı

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri, güzel sanatlar liselerine kazandırdığı öğrenci sayısıyla da adından söz ettiriyor. Bu yıl Bilgievleri kurslarına katılan on öğrenci, yetenek sınavlarında başarı göstererek güzel sanatlar liselerinde eğitim almaya hak kazandı.

Başakşehir'de 'Bilgievleri'nden büyük başarı
Başakşehir'de 'Bilgievleri'nden büyük başarı
GİRİŞ 17.08.2018 19:08 GÜNCELLEME 17.08.2018 19:08

Bilgievlerinden aldıkları eğitim sayesinde güzel sanatlar liselerini kazanan öğrencilerin yeni hedefleri ise üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerine gidebilmek.

Başakşehir Belediyesinin başarılı projelerinden Bilgievleri, her geçen gün artan öğrenci sayısı, aile sıcaklığında verilen eğitimleri ile çocukların ikinci evi haline geldi. Başakşehirli öğrenciler Bilgievlerinde tiyatro, bilgisayar, satranç, müzik, ebru, şiir-diksiyon gibi atölyelerde profesyonel eğitimler alırken, bireysel ve sosyal gelişimleri de sağlanıyor. Özellikle resim ve müzik atölyelerine yoğun ilgi gösteren öğrenciler, sanatla iç içe büyüyor.

Bu yıl Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) başarı gösteren dokuz öğrenci Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi’nin, bir öğrenci de Aydın / Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nin yetenek sınavlarını kazanarak bu okullarda eğitim alma şansı elde etti.

''Başarımı Bilgievinde aldığım eğitime borçluyum''

Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü 2. Sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Öykü Nazlıcan Gezer, Kayaşehir’deki Necdet Yıldırım Bilgievi Resim Bölümünden aldığı eğitimlerin ardından geçen yıl Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nü kazanmış. Bilgievlerinden kuzenleri aracılığıyla haberdar olduğunu belirten Gezer, “Yetenek sınavlarına hazırlanmak için kayıt olduğum Necdet Yıldırım Bilgievi Resim Bölümünde öğrendiklerim sayesinde Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nü ilk girişte kazandım. Başarımı Bilgievinde aldığım eğitime borçluyum. Üniversitede de güzel sanatlar fakültesine gitmeyi düşünüyorum. Hayalimdeki asıl meslek ise iç mimarlık. Başta Bilgievindeki Resim Öğretmenimiz Abdullah Değermenci olmak üzere başarımın üzerinde hakkı geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

''Bilgievlerini herkese tavsiye ederim''

14 yaşındaki Ebru Bayramova, Necdet Yıldırım Bilgievi Resim Bölümünden aldığı eğitimlerin ardından bu yıl Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nü kazanan öğrencilerden. Yetenek sınavlarına evde hazırlanırken arkadaşlarının önerisi üzerine Necdet Yıldırım Bilgievi’ne kaydolmuş. Bayramova, “Burada aldığım eğitim sayesinde Resim Bölümü yetenek sınavını kolaylıkla kazandım. Üniversitede moda tasarımı okumayı düşünüyorum. “Bilgievlerini herkese tavsiye ederim” dedi.

''Arkadaşlık ortamı sayesinde çekingenliğimden kurtuldum''

14 yaşındaki Cuma Kıraç da Necdet Yıldırım Bilgievi Resim Bölümünden aldığı eğitimlerin ardından bu yıl Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nü kazanan diğer bir öğrenci. Kıraç; Bilgievlerinin sadece teknik konularda değil sosyal beceriler konusunda da kendisine çok şey kazandırdığını ifade ederek şunları kaydetti: “Ben Bilgievlerine başlayana kadar çok çekingen bir yapıya sahiptim. İnsanlarla konuşurken sıkılıyordum, buradaki arkadaşlık ortamı sayesinde rahatladım ve artık insanlarla çok daha rahat iletişim kurmaya başladım”

''Üniversitede de müzik bölümü istiyorum''

15 Yaşındaki Seda Çiftçi ise Şahintepe Bilgievinden aldığı eğitimler sayesinde Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi Bağlama Bölümü’nü kazanmış. Bağlamaya ilgisinin küçük yaştan itibaren başladığını dile getiren Çiftçi, ailesinin de desteğiyle Şahintepe Bilgievi Bağlama Bölümüne kaydolmuş. Bilgievlerini tüm yaşıtlarına tavsiye eden Çiftçi, “Üniversite de güzel sanatlar fakültesi müzik bölümünde eğitim almak istiyorum” diyor.

''Ailemi Bilgievlerindeki hocam ikna etti''

15 yaşındaki Mertcan Çelik de Şahintepe Bilgievinden aldığı eğitimler sayesinde Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi Bağlama Bölümü’nü kazanan çocuklardan. Bağlama ile ağabeyinin sayesinde tanışan Mertcan, o gün bugündür bağlamayı elinden hiç düşürmemiş. Müzik eğitimi almak istemesine ailesi başlangıçta karşı çıksa da Bilgievlerindeki hocalarının evlerine gelip ailesini ikna etmesinin ardından müzik eğitimine başlayabilmiş. Mertcan, tüm yaşıtlarına “hayallerinin peşinden gitsinler ve çok çalışsınlar” tavsiyesinde bulunuyor.

''Tüm gençleri Bilgievlerimize bekliyoruz''

Necdet Yıldırım Bilgievi Resim Öğretmeni Abdullah Değermenci bul yıl bizzat eğitim verdiği üç öğrencisinin güzel sanatlar lisesini kazanmış olmasının haklı gururunu yaşadığını belirterek, “Resim sanatına gönül vermiş ve bu alanda ilerlemek isteyen çocukları gördükçe çok seviniyorum. Ben de güzel sanatlar alt yapısından gelen bir öğretmen olduğum için yetenek sınavlarının sistemini biliyorum. Onun için eğitimleri de bu şekilde verdik. Resme ilgi duyan ve güzel sanatlar liselerine girmeyi hedefleyen tüm gençleri Bilgievlerimize bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

''Daha çok başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum''

Necdet Yıldırım Bilgievi Müdürü Mustafa Korkut da, bu yıl güzel sanatlar liselerini kazanan öğrencileri ve hocalarını tebrik ederek, “Onlar sayesinde Bilgievlerimizin ismi daha çok duyulmuş oldu. Öğrencilerimiz çok azimli çalışarak istedikleri sonuca ulaştılar. Başakşehir’e sekizinci Bilgievini kazandıran Belediye Başkanımız Yasin Kartoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü