KPSS tercihleri başladı mı? Memur olmak isteyen adaylar... 2018

ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) tercihleri için heyecan dorukta. Memur olmak isteyen adayların araştırdığı KPSS tercihleri ne zaman olacak? Lisans mezunlarının 2018 yılı itibariyle girdiği KPSS sınav süreciyle ilgili detaylar haberimizde...

KPSS tercihleri başladı mı? Memur olmak isteyen adaylar... 2018
KPSS tercihleri başladı mı? Memur olmak isteyen adaylar... 2018
GİRİŞ 26.09.2018 10:35 GÜNCELLEME 26.09.2018 10:35

Memur adayları için heyecan dorukta. 2018 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin açıkladığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının hemen akabinde gözler tercihlere çevrildi. İyi puan alan adayların KPSS tercih kılavuzunu araştırmaya başladı. Fakat KPSS tercih tarihleri henüz açıklanmadı. Kılavuzun yayınlanmasının ardından tercih tarihleri de haberimiz içerisinde yer alacak.

Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz.  

 

 

KPSS LİSANS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercih işlemleri, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesinden yapılır. Aday işlemleri sistemine, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapıldıktan sonra işlem gerçekleştirilebilir. 

KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ!

KPSS tercih işlemleri ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi önce olana öncelik verilir. Mezuniyet tarihlerinin de aynı olması durumunda yaşı büyük olan öncelik kazanır. Kadrolara yerleştirme işleminde, kadrolar için aranan niteliklerin taşınıp taşınmadığı kontrol edilir. Tutarsızlık tespit edilmesi halinde tercih iptal edilir. Yerleştirme işlemlerinin sonuçları, ÖSYM’nin internet sitesinden ilan edilir. Adaylara sonuçlar ile ilgili belge gönderimi yapılmaz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü