2018 Üniversiteler ne zaman açılacak? Tarih verildi mi?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıtları başlıyor. Hal böyle olunca milyonlarca üniversite öğrencisinin merak ettiği üniversiteler ne zaman açılacak sorusunun günün en çok arananlar listesine girdi. İşte 2018 yılı itibariyle üniversitelerin açılış tarihiyle ile ilgili öne çıkan bilgiler...

2018 Üniversiteler ne zaman açılacak? Tarih verildi mi?
2018 Üniversiteler ne zaman açılacak? Tarih verildi mi?
GİRİŞ 18.09.2018 09:00 GÜNCELLEME 18.09.2018 10:05

Üniversite eğitimi için sabırsızlanacak milyonlarca öğrenci için heyecan dorukta. Kayıt işlemlerinin ardından üniversitelerin ne zaman açılacağını merak eden öğrenciler konuyu araştırmaya başladı. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıtları başlıyor. Hal böyle olunca milyonlarca üniversite öğrencisinin merak ettiği üniversiteler ne zaman açılacak sorusunun günün en çok arananlar listesine girdi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

 

 

Üniversite öğrencileri yeni eğitim sezonunun hangi tarihte başlayacağını merak ediyor. Her üniversitenin açılış tarihi farklılık gösterebilir. Bu nedenle öğrencilerin kendi üniversitenin resmi sitesinden akademik takvimlerini incelemesi gerekiyor. Üniversite web sitenizin öğrenci işlerinden ve ya akademik takviminden üniversitenizin açılış tarihini öğrenebilirsiniz. Genelde tüm üniversitelerin başlangıç tarihi eylül sonu – ekim başı gibi olmaktadır. Eğer akademik takvim yoksa ve ya bulamadıysanız üniversitenin öğrenci işlerini arayarak da öğrenebilirsiniz.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim hayatına devam eden milyonlarca öğrenci okulların yaz tatili nedeniyle eğitime ara vermesinin ardından yeni dönemde okulların açılacağı tarihi merak edip araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre;

2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin uyum eğitimi 10-14 Eylül 2018'de yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…