Bilim Seyyahları Zanzibar’da

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve TİKA işbirliği ile hayata geçirilen Bilim Seyyahları Afrika projesi ikinci kez gerçekleştiriliyor.

Bilim Seyyahları Zanzibar’da
Bilim Seyyahları Zanzibar’da
GİRİŞ 04.09.2018 22:55 GÜNCELLEME 04.09.2018 22:55

TİKA Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında daha önce Tunus, Uganda, Tanzanya ve Gana’da düzenlenen bilim fuarlarının ardından Bilim Seyyahları’nın şimdiki durağı Zanzibar oldu. Zanzibar’ın Stone Town bölgesinde Raudha Akademi’de gerçekleştirilen etkinliğe yüzlerce öğrenci katıldı. Bilim fuarına katılan öğrenciler, ilk kez deney yapmanın heyecanını yaşadı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde Fizik, Matematik, Kimya, Biyoloji ve Teknoloji atölyelerinde onlarca deney ve aktivite gerçekleştirildi. 



Fizik atölyesinde Elektrik, Manyetizma, Radyoaktivite, Momentum Korunumu, Enerji Dönüşümleri ve Newton Yasaları gibi konularda  deneyler yapıldı. Öğrenciler, Biyoloji Atölyesinde ise mikroorganizmaların hayret verici dünyasına yolculuk yaparken, organların şaşırtıcı çalışma sistemlerini inceleme şansı buldular. Matematik atölyesinde zekâ oyunlarıyla sınırları zorlayan öğrenciler, Kimya Atölyesinde renkli tepkimeleri büyük bir ilgiyle izlediler.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat Tekçam; şimdiye kadar gerçekleşen etkinlikler ile 8 ülke deneyimi yaşadıklarını ve Bilim Seyyahları ekibinin Türkiye’den Balkanlara sonrasında Afrika’ya uzanan bu yolculukta farklı ülkelerde binlerce öğrenciye ulaştığını dile getirdi. Farkı coğrafyalarda farklı kültürlere sahip insanlarla bilimsel bir platformda bir araya gelmenin mutluluk verici olduğunu sözlerine ekleyen Tekçam, Bilim Seyyahları’nın yolculuğuna  devam edeceğini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak