MEB AÖL sınav takvimi! 2018 Açık Lise 1.dönem sınavları saat kaçta?

2018 - 2019 AÖL il kayıtları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kayıtların ardından gözler AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınav takvimine çevrildi. Peki AÖL 1.dönem sınavı ne zaman düzenlenecek? Özellikle sınava hazırlanacak öğrencileri ilgilendiren konuyla ilgili ayrıntılar haberimizde...

MEB AÖL sınav takvimi! 2018 Açık Lise 1.dönem sınavları saat kaçta?
MEB AÖL sınav takvimi! 2018 Açık Lise 1.dönem sınavları saat kaçta?
GİRİŞ 08.12.2018 09:26 GÜNCELLEME 08.12.2018 09:26
Bu Habere 503 Yorum Yapılmış

Liseyi açıktan bitirmek isteyenler için MEB yılda üç döneme AÖL sınavları düzenliyor.  Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem İlk Kayıt işlemleri 03 Eylül-21 Eylül 2018 tarihleri arasında tamamlandı. Belirtilen tarihlerde çeşitli nedenlerle İlk Kayıt işlemlerini yaptıramamış öğrenciler için 22 Eylül -28 Eylül 2018 tarihleri arasında Mazerete Bağlı İlk Kayıt işlemleri yaptı. Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler şimdide gözünü AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınav takvimine çevirdi. Peki AÖL 1.dönem sınavı ne zaman düzenlenecek? Sınava şimdiden en uygun şekilde hazırlanmak isteyen açık öğretim lisesi öğrencileri tarihi merak ediyor.

AÖL 1. DÖNEM SINAV TAKVİMİ!

 

2018- 2019 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, sınav tarihini merak ediyor. MEB'in yayımladığı duyuruya göre, AÖL 1. dönem sınavları 08-09 Aralık 2018 tarihlerinde yapılacak. Bu sınav ve bundan sonra yapılacak tüm sınavlarda yeni kitaplardan sorumlu olunacak.

AÖL SINAVI SAAT KAÇTA?

AÖL sınavlarında her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmez.  Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Buna göre ilk oturum saat sabah 10.00’da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00’te yapılıyor. Öğrenciler oturum başı 2.5 saat soru çözme imkanı tanınıyor. 

2018 AÖL SINAV BEDELİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

AÖL Sınav Takvimi

YENİ SİSTEMLE AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

YENİ KİTAPLAR İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Açık Öğretim Lisesinde okutulmakta olan ders kitaplarının tamamı; Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kurul Kararıyla yenilenen öğretim programları doğrultusunda hazırlanmış ve basılmıştır.

Yeni basılan kitaplar, halk eğitimi merkezlerine en geç 31 Ekim 2018 tarihine kadar ulaştırılmış olacaktır. Halk eğitimi merkezleri öğrencilere yeni basımı yapılan kitapların dağıtımını yapacaktır. Depolarında bulunan önceki yıllara ait kitapları kesinlikle öğrencilere dağıtmayıp, geri dönüşüme gönderecektir.

YORUMLAR 503
  • Serpil 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarih 2019 _2020 öğretim dönemi değil mi?
    Cevapla
  • yigit 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben 35 kredi almışım iyimi sizce?
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaç oturumda 35 aldın onuda yazsaydın anladık gidişatını
    Cevapla
  • irem 5 yıl önce Şikayet Et
    35 kredi aldiysan tam puan almışsın demek zaten
    Cevapla
  • Miray ece 5 yıl önce Şikayet Et
    Emre şimdi girebilirsin site yoğun olduğu için yavaş işlem görüyordu ondan giremedin
    Cevapla
  • Miray ece 5 yıl önce Şikayet Et
    Utanç verici yazmasam daha iyi itiraz için nereye başvurmalıyım lütfen yardımcı olun
    Cevapla
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    selam ben siteye giriyorum kredi bilgileri görünmüyor neden acaba ? 9 kredım vardı bitmesine bittimi acaba ondan mı görünmüyor ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama