30 Eylül ALES sınav yerleri ÖSYM tarafından açıklandı mı?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı yani ALES'e sayılı günler kala sınav yerleri büyük merak konusu oldu. 2018 yılı itibariyle ÖSYM tarafından düzenlenen Sonbahar Dönemi ALES sınav giriş belgesi erişime açıldı mı? 30 Eylül'de düzenlenecek sınav öncesi adaylar gözünü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne çevirdi.

30 Eylül ALES sınav yerleri ÖSYM tarafından açıklandı mı?
30 Eylül ALES sınav yerleri ÖSYM tarafından açıklandı mı?
GİRİŞ 20.09.2018 09:29 GÜNCELLEME 20.09.2018 09:29

Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte 2018 yılı itibariyle yapılacak Sonbahar Dönenmi ALES sınavı sözel ve sayısal olmak üzere 2 bölümden oluşacak. 30 Eylül 2018 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 81 il merkezi ile Lefkoşa’da düzenlenecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı yani ALES sınav giriş yerleri büyük merak konusu oldu. Bununla birlikte yapılan açıklamaya göre lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için ise en az 80 puan almaları gerekmektedir.

ALES SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

 

 

Sonbahar Dönemi ALES sınav giriş yerleri henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Fakat geçtiğimiz sınavlara bakacak olursak 30 Eylül'de düzenlenecek ola ALES sınavın giriş belgesi 10 gün öncesinde aynı 20 Eylül'de açıklanması bekleniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi konuyla ilgili ayrıntılı bir bilgi yayınlaması halinde haberimizin detayından takip edebilirsiniz.

SINAVDA KAÇ SORU OLACAK? PUAN TÜRLERİ NELER?

30 Eylül ALES sınavında adaylara bu sene yapılan düzenlemeyle birlkte sayısal ve sözel testler uygulanacaktır.

Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan;

Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır.

Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı Türkçe olacaktır.

ALES Puan Türleri ve Test Ağırlıkları

Puan Türü  Sayısal Testi Sözel Testi
ALES Sayısal Puanı 0,75 0,25
ALES Sözel Puanı 0,25 0,75
ALES Eşit Ağırlık Puanı 0,50 0,50

SONBAHAR DÖNEMİ ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) çalışma takvimine göre 30 Eylül 2018 tarihi itibariyle düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sonuçları 25 Ekim 2018 tarihinde açıklanacak ve sonuçlar posta yoluyla iletilmeyecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!