KYK 1.yedek yurt sonuçları! Devlet yurduna kayıt için son şans...

Üniversite eğitimine farklı bir ilde devam edecek öğrencileri yakından ilgilendiren KYK yedek yurt sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan KYK yurt sonuçlarının ardından binlerce öğrenci gözünü 2018 yedek KYK yurt sonuçlarına gözünü çevirdi.

KYK 1.yedek yurt sonuçları! Devlet yurduna kayıt için son şans...
KYK 1.yedek yurt sonuçları! Devlet yurduna kayıt için son şans...
GİRİŞ 21.09.2018 08:47 GÜNCELLEME 21.09.2018 08:47

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi de açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 20 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 24 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Peki üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala KYK 1.yedek yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? Özellikle yurtta kalmak isteyen öğrenciler özel yurt kayıtlarından önce KYK yedek yurt sonuçlarını öğrenmek istiyor.

KYK YEDEK YURT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 2018 KYK 1.yedek yurt sonuçlarını https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden erişime açacak. Sonuçlar, öğrencilere SMS atılarak da duyurulacak. Şuan için sonuçlar henüz açıklanmadı. Açıklanır açıklanmaz haberimizden görebilirsiniz.

YURT ÇIKMAYANLAR NE YAPACAK?

Yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

BESLENME YARDIMI NE KADAR?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan (KYK) yapılan açıklamaya göre, bu yıl yurt ücretine zam yapmayan KYK, yurtlarında barınan öğrencilere verdiği beslenme yardımını da yükseltti. Geçen yıl sabah kahvaltısında 3,5, akşam yemeğinde 7,5 lira olmak üzere günlük 11 lira, aylık ise 330 lira olarak uygulanan beslenme yardımı bu yıl günlük 12,5, aylık 375 liraya çıkarıldı.

YURT SONUÇLARININ ARDINDAN SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK?

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. Üniversite öğrencisi, Yurtkur'un sitesine girerek kart üzerinden ödeme gerçekleştirebiliyor. İlk kayıt ücreti ödendikten sonra aylık olarak KYK yurt ücretleri, ne kadar sorusunun cevabı: 165 TL ile 285 TL arasında. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ise ücret 300 Türk Lirası.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!