2018 KPSS ortaöğretim memurluk sınavı giriş belgesi!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığı ile yapılan ortaöğretim düzeyi KPSS sınavına katılacak adaylar için heyecan dorukta. Kamu Personeli Seçme Sınavından geçerli not alıp, memur olma hayali kuran adaylar, 2018 KPSS lise ortaöğretim sınav yerlerini merak ediyor. Konuyla ilgili resmi duyuru geldi...

2018 KPSS ortaöğretim memurluk sınavı giriş belgesi!
2018 KPSS ortaöğretim memurluk sınavı giriş belgesi!
GİRİŞ 05.10.2018 10:34 GÜNCELLEME 05.10.2018 10:34
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Memur olmak için dişini tırnağına katan ve aylardır bu sınava hazırlanan ortaöğretim ve lise mezunlarının gireceği 2018 KPSS sınavı için geri sayım başladı. Binlerce kişinin gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 7 Ekim pazar günü düzenlenecek. Geçtiğimiz sınavlarda olduğu gibi bu memurluk sınavında da 15 dakika kuralı uygulanacak. KPSS ortaöğretim sınavında adaylara 120 soru sorulacak ve 120 dakika verilecek. 

Peki 07 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan KPSS ortaöğretim lise sınavı giriş yerleri açıklandı. ÖSYM'den hemen öğrenmek için tıklayınız

KPSS SINAV YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

 

2018-KPSS başvuran adaylar için ayrı ayrı Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir.

ORTAÖĞRETİM KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortaöğretim ve Lise mezunlarının girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları 8 Kasım 2018 günü açıklanacak. Adaylar sonuçlara ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi' ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecek. Sonuçlar posta yoluyla iletilmeyecek ve sadece ÖSYM'nin resmi sitesinden öğrenilebilecek.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (Ortaöğretim)

SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER!

- 2018 KPSS sınava giriş belgesi,

-Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport,

- Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur.

KPSS NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

YORUMLAR 19
  • zenannnn 5 yıl önce Şikayet Et
    Sisteme giremiyorum arkadaşlar
    Cevapla
  • YİĞİTTTTT47 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortaöğretim zorluk seviyesi nasıl olur fazla ayrıntı ister mi
    Cevapla
  • sinan s 5 yıl önce Şikayet Et
    ARKADAŞLAR kura çekimleri ne zaman oluyor bir bilginiz varmı 2018 mayıs 3 de kayıt yapmıştım
    Cevapla
  • Tuğba 5 yıl önce Şikayet Et
    Pardon ne kurası acaba ?
    Cevapla
  • abdulgani saylik 5 yıl önce Şikayet Et
    Kura dun cekildi
    Cevapla
  • zileli 5 yıl önce Şikayet Et
    osym ye neden giriş yapilmiyo ula
    Cevapla
  • Ftm 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ben 2 yıllık universite mezunuyum yanlışlıkla ortaöğretim kpss ye başvuru yaptım. Eğer bu sınava girersem herhangi bir yere başvuru yapabilir miyim?
    Cevapla
  • anlı 5 yıl önce Şikayet Et
    malesef bi işe yaramıyor bende 2 yıl önce aynı hatayı yapmıştım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?