ÖSYM DGS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı? 2018 Başvuru ücreti...

Geçtiğimiz gün ÖSYM tarafından açıklanan DGS tercih sonuçlarının ardından istediği üniversiteye gidemeyen adaylar şimdide gözünü Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme tarihlerine çevirdi. Peki DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı ne zaman başlayacak?

ÖSYM DGS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı? 2018 Başvuru ücreti...
ÖSYM DGS ek yerleştirme kılavuzu yayınlandı mı? 2018 Başvuru ücreti...
GİRİŞ 10.10.2018 11:01 GÜNCELLEME 10.10.2018 11:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ön lisans mezunu olup lisans tamamlamak isteyenlerin ve aynı zamanda Açıköğretim Fakültesi (AÖF)'te okumak isteyenlerin girdiği DGS tercih sonuçları açıklandı. İstediği üniversiteye gidemeyen adaylar şimdide gözünü Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme tarihlerine çevirdi. Peki DGS ek tercihler ne zaman başlayacak? DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. 

DGS EK YERLEŞTİRME TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

 

018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kontenjanlar için yapılacak olan ek yerleştirme işleminin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Konu hakkında ÖSYM tarafından yapılan resmi bir açıklama henüz yok. Geçen yıl 2017-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 25-30 Ekim 2017 tarihleri arasında alınacaktır.  Bu kapsamda bir gelişme ya da bilgi olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz. 

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

DGS ek tercih

BOŞ KALAN KONTENJANLAR

DGS tercihlerinin ardından merakla beklenen yerleştirme sonuçları 20 Eylül tarihinde yayımlandı. Toplam 180 bin kişinin tercih yaptığı DGS'de, 130 bin kişilik kontenjana 94 bin aday yerleştirildi. Boş kalan kontenjanlar ise 35 bin olarak açıklandı.

DİKEY GEÇİŞ SINAV EK TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

2018-DGS’ye girmiş ve 2018-DGS merkezİ yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

DGS'YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki bütün mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler.

YORUMLAR 7
  • merve naz 5 yıl önce Şikayet Et
    dgs ile aöf geldi ama kayıt yaptıramadım ek tercih yapabilirmiyim
    Cevapla
  • Mavi bir telaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Örgün veya Aöf'den bir programa yerleştikten sonra aynı puanı 2. defa kullanıp tercih işlemi yapamıyorsunuz.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ben dgs ile aöf yerleştim ama kayıt tarihini kaçırdım ek kayıt olurmu
    Cevapla
  • merve oflamaz 5 yıl önce Şikayet Et
    dgs ile aöf yerleştim ek yerleştirme ile örgün yazabilir miyim?
    Cevapla
  • CENGİZ 5 yıl önce Şikayet Et
    HAYIR. YAZAMAZSIN. İYİ OKURSAN DİKEY GEÇİŞ SINAV EK TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? 2018-DGS’ye girmiş ve 2018-DGS merkezİ yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. YAZIYOR.
    Cevapla
  • Furkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman açıklanır acaba tercih tarihleri
    Cevapla
  • serhat efe 5 yıl önce Şikayet Et
    ösym tercih tarihleri açıklamaz kafalarnıa ne zaman eserse ozman koyuyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı