ÖNDER'den velilere çağrı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kamber Çal, veliler eğitimde etkin olmalı diyerek velilere seçimlere katılmaları önemli olduğunu hatırlattı.

ÖNDER'den velilere çağrı
ÖNDER'den velilere çağrı
GİRİŞ 26.09.2018 15:30 GÜNCELLEME 26.09.2018 15:30

ÖNDER Okul Aile Birliği komisyon başkanı da olan Kamber Çal Ekim ayı sonuna kadar okullarda Okul Aile Birlikleri Başkan ve üye seçimlerinin yapılacağını belirterek, “Velilere sesleniyoruz, gelin bu seçimlere katılın. Velilerin eğitimde etkin olması bu kurullardan geçiyor” dedi. Çal, eğitimin üç ayağından biri velinin eğitimde daha etkin olmasıyla eğitimin kalitesinin de artırılacağını söyledi.

Okulların açılmasının ardından, hem eğitimciler, hem öğrenciler, hem de aileler hem de sivil toplum örgütleri dahil tüm eğitim camiası için yoğun bir tempo başladı. Bu süreçte okullarda, ders programlarının düzenlenmesi ve uygulamaya konulmasından sonra Okul Aile Birliği seçimleri bulunuyor.

Üç ana damar var

Okul Aile Birlikleri’nin yapılacak seçimlerle teşekkül edeceğini belirten ÖNDER Okul Aile Birliğinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Kamber Çal, “Bize göre eğitimde üç ana damar var. Bunlar çocuklarımız, yani öğrenciler, öğretmenlerimiz, eğitimciler ve velilerimiz. Velilerimizin eğitime katkılarının şekillendiği alan ise Okul Aile Birlikleridir” dedi. Okul Aile Birliklerine ilgi duyulmasının velinin eğitime katkı sağlaması anlamına geldiğini belirten Çal, “Biz de ilgili velilerin okul aile birliklerine desteklerini bekliyoruz.” çağrısında bulundu. Çal, Okul Aile Birlikleri’nin okul yönetiminin de bir parçası olduğunu,  velilerin temsilcisi olarak görev icra ettiğini belirterek, “Etkin bir şekilde seçimler yapılması etkin katılım artmasını sağlayacaktır ” ifadesini kullandı.

Aktif Okul Aile Birlikleri önemli

Okul Aile Birliklerinin birçok okulda yeterince teşekkül etmediğini ve bunun değişmesi gerektiğini kaydeden Çal, “Biz bunun böyle olmasını istemiyoruz. Bu birliğin eğitimdeki destek gücünün kullanılması gerektiğini düşünüyoruz.  Bizim bahsettiğimiz 3 ana güçten biri olan veliyi daha etkin hale getirebilmenin ana yolunun Okul Aile Birliklerinden geçtiğine inanıyoruz. Öncelikli olarak okullarımızın eğitim müfredatında yapması gereken birçok projeleri var. En önemlisi çocuklarımızın sosyalleşmesi için yapılan çalışmalardır. Geziler, organizasyonlar, aktiviteler yapılıyor. Bunlar için ekstra bütçeler ortaya çıkıyor. Bunların karşılanmasında okul aile birliklerinin büyük bir payı var” diye konuştu.

Bilinçli veliden eğitime destek

“Bilinçli veli, Okul Aile Birliğiyle çocukları üzerinden ilgilendiği zaman eğitime de katkısı da oluyor” diyen Kamber Çal, çocuklarının eğitim sistematiğini zihninde oturtmuş bir velinin öğretmenlerle doğru ilişki kurarsa öğretmenlerin işini kolaylaştırdığının altını çizdi. Devletin de okul aile birliklerinin önemini ortaya koyabilmek için bu kurumları sistematize ettiğini belirten Çal, yardıma ihtiyacı olan çocukların sistem içine alınarak onlara bir anlamda eğitimde fırsat eşitliği sağlandığını dile getirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor