Teknofest'in çınarı ödülünü Erdoğan'dan aldı

23 yıldır “Başarılı ve Erdemli Nesiller” yetiştiren Çınar Koleji öğrencilerinden Ercüment Emir Alkan Teknofest Robotaksi kategorisinde kendi tasarladığı ve “Otonomil” adını verdiği aracıyla ikinci oldu. Alkan ikincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Teknofest'in çınarı ödülünü Erdoğan'dan aldı
Teknofest'in çınarı ödülünü Erdoğan'dan aldı
GİRİŞ 28.09.2018 12:12 GÜNCELLEME 28.09.2018 12:12

Sürücüsüz, tamamen kendi yazılımıyla hareket eden “Otonomil” parkurda belirlenen görevleri başarıyla tamamladı. Trafik ışıklarına uyan, belirlenen duraklarda duran, kendi kendine park edip sabit kalan, yol ve şerit çizgilerini takip edip buna göre dönüşleri yapma gibi görevleri Ercüment Emir Alkan’ın sensörlere yazdığı yazılım sayesinde eksiksiz yerine getirdi. 

Takım kategorisinde yarışmasına rağmen bireysel olarak 2. lik kazanan Ercüment Emir Alkan 20.000 TL’lik ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Türkiye’nin ilk ve en büyük 18 atölyeden oluşan Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Ercüment Emir Alkan Mekatronik atölyesinde araştırmalarına ve bilimsel çalışmalarına devam ediyor.

Küçük yaşlarda elektronik ve mekanik tasarımın yanı sıra kodlama eğitimi de alan genç Çınarlı geleceğin önemli mucitleri arasında yer alacağının şimdiden sinyallerini veriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı