Üniversite KYK bursları zam geldi! Peki devlet bursu ne kadar oldu?

Üniversite öğrencilerinin yararlandığı KYK burs maaşları zamlandı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamayla müjdeyi duydu. Peki 2019 Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursları ne kadar oldu? İşte son zamlarıyla ilgili gelişmeler...

Üniversite KYK bursları zam geldi! Peki devlet bursu ne kadar oldu?
Üniversite KYK bursları zam geldi! Peki devlet bursu ne kadar oldu?
GİRİŞ 23.11.2018 13:54 GÜNCELLEME 23.11.2018 13:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Üniversite eğitimi boyunca devletten burs almak isteyenleri yakından ilgilediren KYK burs maaşlarına zam geldi. Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre Kredi Yurtlar Kurumu devlet bursunda artış belli oldu. Buna göre durumu olmayan üniversite öğrencileri lisans bursu 470 TL'den 500 TL'ye , yüksek lisans bursu 940 TL'den 1000 TL'ye doktora burs 1410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.

Peki bu sene Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları ne zaman başlayacak? İnternet başvurusu için işlemler neler?

İŞTE ERDOĞAN'IN BURS AÇIKLAMASI!

Türk yüksek öğrenim sistemi bugün çok ileri bir derecede görülüyor. Artık ülkemizin sınırlarını aşan bir seviyeye geldik. Şu an Almanya'da 3 milyon bizde 8 milyon üniversite öğrencisi var. Tabii arada farklar var bunu da ileride kapatacağız. İlk 500'e ikiden fazla üniversitemizi yerleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Yabancı öğrenci sayısı, ülkemiz hakkındaki olumsuz propagandalara rağmen arttı. Unutmayın ki, yabancı öğrenci bizim dışarıdaki elçilerimizdir. Dershane sistemini tamamen kaldırdık. Onun için de Cumartesi ve Pazar günleri öğrencilere destek kursları verdik. Artık bundan sonra geçmişte yaşanan paralel unsurlara asla izin vermeyeceğiz. Fırsat eşitliğini sağlayacağız. Öğrencilerimiz hep burs istiyor. Krediye yaklaşmıyor. Buradan öğrencilerimize müjde veriyorum: Kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta 1000 doktorada 1500 TL'ye yükselttik. 

HEM BURS HEM GERİ ÖDEMELİ KREDİ ALINIYOR MU?

Devlet bursu kazanan öğrenci, kredi başvurusunda bulunma hakkı yok. Burs başvurusu kabul edilmeyen öğrenciler, kredi başvurusu yapabilme hakkına sahip.

 

BURS BAŞVURUSUNDAN YARARLANAN BİLECEK ÖĞRENCİLER!

- Ön lisans öğrencileri, 
- Lisans öğrencileri, 
- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile - ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) 
- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, 
- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre - Amatör milli sporcu olan öğrenciler,  burstan yararlanabilmektedir.

YORUMLAR 2
  • Reisim 5 yıl önce Şikayet Et
    Buyuksun ey koca Reis
    Cevapla
  • aydogan 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam..kiskananlar catlasin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...