AÖL Ek sınavı soru cevapları 2018! MEB soru cevap kitapçıkları ekranı!

AÖL (Açık Öğretim Lisesi) ek sınavı, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) bünyesinde, lise eğitim-öğrenimini açıktan sürdüren öğrencilerin mezun olması için düzenlenecek. Sınava katılım sağlayacak öğrenciler, 2018 AÖL ek sınavı soru ve cevaplarını araştırmaya koyuldu. AÖL soru ve cevapları kitapçığı MEB tarafından yayınlandı mı?

AÖL Ek sınavı soru cevapları 2018! MEB soru cevap kitapçıkları ekranı!
AÖL Ek sınavı soru cevapları 2018! MEB soru cevap kitapçıkları ekranı!
GİRİŞ 20.10.2018 11:40 GÜNCELLEME 20.10.2018 11:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2018 yılı itibariyle MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) bünyesinde, AÖL ek sınavı, binlerce öğrencinin katılımıyla birlikte 6 Ekim Cumartesi tarihinde gerçekleştirilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen Açık Öğretim Lisesi ek sınavı, lise eğitim-öğrenim kariyerini açıktan devam ettiren öğrencilerin mezuniyetini tamamlayabilmesi açısından düzenlenecek. Açık Öğretim programına kayıtlı olan ve çalışmalarının karşılığını alarak mezuniyet hedefini gerçekleştirebilmek için zorlu sınav maratonundaki yerini alacak öğrenciler, AÖL ek sınavı soru ve cevaplarının ne zaman ve hangi tarihte açıklanacağını dört gözle merak ederek akıllarındaki bu sorunun yanıtını bulmak üzere sorgulamalarını yoğunlaştırmaya başladı. Peki; İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere toplamda 32 (otuz iki) il merkezinde oturum halinde yapılacak AÖL ek sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Açık Lise öğrencilerinin ter döktükleri sınav sonrasında öğrenmek üzere hummalı araştırma sürecine geçtiği 2018 AÖL soru ve cevapları kitapçığı MEB tarafından yayınlandı mı?

AÖL EK SINAVI SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? MEB AÖL SORU VE CEVAP KİTAPÇIĞI…

 

 

Bu yıl itibariyle MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından 6 Ekim Cumartesi 2018 tarihinde, Açık Öğretim Liselerinde (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) eğitim-öğrenimini gören öğrencilere yönelik oturum halinde gerçekleştirilecek sınavın sona erecek olmasının akabinde açık lisede eğitim-öğrenim gören ve mezun olabilmek hayaliyle sınava katılım sağlayan öğrenciler AÖL ek sınavı soru ve cevapların ne zaman açıklanacağı bilgisine ulaşmak istiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), AÖL ek sınavı soru cevaplarının ne zaman ve hangi tarihte açıklanacağı hususunda şu an için herhangi bir resmi açıklama gerçekleştirilmedi. Ancak öğrencilerin nefeslerini tutarak bekleyiş içerisinde oldukları 2018 AÖL soru ve cevapları açıklandığı takdirde haberimizin içeriğindeki yerini alacaktır.

AÖL EK SINAVI 1.OTURUM SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

AÖL EK SINAVI 2.OTURUM SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

AÖL EK SINAVINA KİMLER KATILIM SAĞLAYABİLECEK?

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamalar ışığında;

*Açık öğretim, mesleki açık öğretim ve açık öğretim imam hatip liseleri,

*Söz konusu liselerin yurt dışı programlarında 8 dönem ve üzerinde kayıtlı olanlar,

*Üniversitelere kayıt yaptırma hakkı kazanan açık öğretim öğrencilerine ek sınav hakkı tanındığı ifade edildi.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN (AÖL) MEZUN OLMAK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKMEKTEDİR?

Açık Öğretim Lisesi’nden (AÖL) mezun olabilmek için öğrencilerin yerine getirmesi gereken birtakım koşullar bulunmaktadır. Bu şartlar ise; toplam dönemin en az 8 ve üzeri, toplam kredinin ise 192 ve üzeri olması lazım gelmektedir.

Tüm bunların yanı sıra; Alan Kredisinin ise (alanlı okuyanlar için) 80 ve üzeri olması gerekmektedir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı da şu şekildedir;

*Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması,

*Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor.

->Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

AÖL EK SINAVA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

MEB’in (Milli Eğitim Bakanlığı) sınav kılavuzunda yayımladığı bilgilere doğrultusunda; AÖL ek sınav sonuçlarına öğrencilerin gerçekleştireceği itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacağı bilgisi kaydedildi. İtiraz sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

->Tüm bunların yanı sıra, AÖL (Açık Öğretim Lisesi) programında eğitim-öğrenim gören öğrencilerinin sınav soruları için itiraz işlemini, gerçekleştirilen sınavdan itibaren en geç 3 gün içerisinde, sınav sonuçlarına ait itiraz işlemini ise, sonuçlar açıklandıktan itibaren en geç 5 gün içinde bulunmaları lazım gelmektedir. İtiraz edebilmek için ilk olarak, Yenilik ve eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin,

*T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara-Beşevler,

*Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara-Merkez veya,

*Türkiye Halk Bankası A.Ş. Ankara-Küçükesat

şubelerinden herhangi bir tanesine "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile 20 (Yirmi) TL itiraz ücreti yatırılması gerekmektedir.

YORUMLAR 7
  • patates çorbası 5 yıl önce Şikayet Et
    ders çalışanlar için bir öneri olsun çıkmış soruları çalışın bol bol
    Cevapla
  • yıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende sizlere katılıyorum arkadaşlar 13 kitap ve çalışma süresi az ne yapmamız gerekiyor acaba !!! Ya daha önceden kitaplar dağıltılsın ,yada sınav tarihini daha ileri bir zamana alınsın diye düşünüyorum..
    Cevapla
  • zeynep 5 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha zaman istiyorum lütfen çalışacak çok kitap var
    Cevapla
  • zeynep 5 yıl önce Şikayet Et
    27 gün var daha yeni kitap aldım bu kısa bir süre de nasıl tüm kitaplari çalışabilirm allah aşkına
    Cevapla
  • cansu 5 yıl önce Şikayet Et
    27 gün benim neyime yeter söyleyin Allah aşkına daha kitapları yeni aldım hepsini de alamadım yarısı kalmış biraz insaf biraz merhamet ne olacak bu eğitim hayatımız hayeler çöpe mi gittsin
    Cevapla
  • demhat çabek 5 yıl önce Şikayet Et
    walla ya kitaplarda eksik zaten yazık bizede
    Cevapla
  • zeynep 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum bu kadar kısa bir süre de nasıl tüm kitaplari çalışabiliriz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi