Ortaöğretim KPSS sonucu ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarihi duyuruldu...

Memur adaylarının heyecanla beklediği 7 Ekim KPSS ortaöğretim sınav sonucu açıklanma tarihi belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre ortaöğretim ve lise mezunlarının girdiği 2018 KPSS sınav sonuçları 8 Kasım 2018 tarihi itibariyle resmi siteden duyurulacak. Peki sonuçları nasıl öğrenilebilecek?

Ortaöğretim KPSS sonucu ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarihi duyuruldu...
Ortaöğretim KPSS sonucu ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarihi duyuruldu...
GİRİŞ 17.10.2018 09:00 GÜNCELLEME 17.10.2018 09:31

3 milyondan fazla memur adayının girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sonuçları için geri sayım başladı. 2018 yılı itibariyle ÖSYM'nin açıkladığı programa göre 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak olan KPSS sonuçları memur adayları tarafından T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. 

 "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme sadece ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

 

Not: KPSS sonuçlarının hangi saatte açıklanacağına dair kurum tarafından resmi açıklama gelmedi.

BU SINAVDA DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır."

ÖSYM KPSS

Sınav kılavuzundaki bu açıklamadan da görüleceği üzere 2018 KPSS lise sınavında dört yanlış bir doğruyu götürmektedir.

SINAVDA KAÇ SORU SORULDU?

Sınavda memur adaylarına Genel Kültür 60 Genel Yetenek 60 olmak üzere toplam 120 soru soruldu. Ayrıca adaylara soruların yanıtlanması için 130 dakika süre tanındı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!