ALES sınav sonuçları tarihi ÖSYM tarafından açıklandı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) geçtiğimiz günlerde düzenlendi. Sınavda yer döken adaylar ise ALES/2 sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve sonuçların nereden, nasıl öğrenileceğini araştırıyor.

ALES sınav sonuçları tarihi ÖSYM tarafından açıklandı!
ALES sınav sonuçları tarihi ÖSYM tarafından açıklandı!
GİRİŞ 17.10.2018 10:48 GÜNCELLEME 17.10.2018 10:48

Yüksek lisans okuma hayaliyle girdikleri ALES sınavının ardından milyonlarca öğrencinin tarih araştırması sürmeye devam ediyor.  Sınava katılan binlerce öğrenci büyük bir merakla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. ÖSYM'nin açıkladığı sınav takvimi neticesinde ALES sınav sonuçlarının açıklanma tarihi netleşti.

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

30 Eylül 2018 Pazar günü gerçekleşen ALES sınavının sonuçları 25 Ekim 2018 tarihinde adayların erişimine açılacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ALES sonuçlarına erişebilecek. Adaylara özel tebligat yapılmayacak.

ALES SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. 

SINAV SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Soruların, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacağı belirtilmişti. Sınavda, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte sorulara yer veriliyor.

Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!