LGS sınavına kaç gün kaldı? Milli Eğitim Bakanlığı Liseye Geçiş Sınavı...

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği 2019 Liseye Geçiş Sınavı ne zaman düzenleneceği belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS tarihinde bir değişiklik oldu mu? İşte sınav tarihi ve tüm merak edilenler...

LGS sınavına kaç gün kaldı? Milli Eğitim Bakanlığı Liseye Geçiş Sınavı...
LGS sınavına kaç gün kaldı? Milli Eğitim Bakanlığı Liseye Geçiş Sınavı...
GİRİŞ 31.05.2019 09:11 GÜNCELLEME 31.05.2019 09:11
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

TEOG sınavının yerine gelen ve binlerce öğrencinin katılacağı 2019 LGS'ye sayılı günler kaldı. Sınav çalışma programını düzenleyen öğrenciler ise Liseye Geçiş Sınavına kaç gün kaldığını merak etmeye başladı. MEB çalışma takvimine göre 2019 LGS sınav tarihi belli oldu.

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp liseye geçmek isteyen milyonlarca öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 01 Haziran 2019 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler adres gözetmeksizin istedikleri okullara yerleşebilecek.

 

2019 LGS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.

Türkçe: 20
T.C. İnkılap: 10
Din Kültürü: 10
İngilizce: 10

Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 60 dakika süre verilecek.

Matematik: 20
Fen Bilimleri: 20

2019 LGS örnek sorular MEB tarafından açıklandı!

LGS SINAV SAATİ UZATILDI!

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. Test süresi 20 dakika uzatıldı, 50 soruluk sözel bölüm 75, 40 soruluk sayısal bölüm 80 dakika oldu.

LGS SINAVI KALKACAK MI?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) konusuyla ilgili soruları yanıtlayan yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk tartışmalara noktayı koydu. Buna göre 2019 yılında LGS sınavı olacak mı?

Seneye de LGS var. Ama sonraki senelerde sürüp sürmeyeceğini Ekim ayında yapacağımız toplantıda açıklayacağız. Çünkü üzerinde çalıştığımız yeni bir sistem var. Asıl hedefimiz kuralı yeni başlayanlara koymak, ortadakilere, bir sisteme başlamış olanlara yeni kural getirmemek. 

YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS'de adrese dayalı yerleştirmeye ilişkin, "Önümüzdeki yıl yerleştirmeye esas olacak kuralları, kaideleri biz belirleyeceğimiz için bu sorunların çok büyük ölçüde azalacağına eminim." dedi.

YORUMLAR 108
  • Asel sultan ✌ 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bize yardımcı olusun bu yıl LGS ye girecem bana dua edin iyi bir lise için
    Cevapla
  • asel 4 yıl önce Şikayet Et
    işanlla bende lise sınavına girecem sende bana duv et
    Cevapla
  • Esma 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar 1 gün kaldi
    Cevapla
  • hashus nisa 4 yıl önce Şikayet Et
    evet ya simdi napsak
    Cevapla
  • ?????????? 4 yıl önce Şikayet Et
    1.dönemden 2.dönemeye kadar 45 deneme çözdük ve hepimiz birbirmizden heycanlıyız ve bu sınavın çok zor oldüğun biliyoruz sizden sadece sayısal kısmına biraz daha süre istiyoruz
    Cevapla
  • zeynep 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim bu sınavı hazırladıysa bu aziz mübarek günde Allah onu bildiği gibi yapsın hakkımızı helal etmiyoruz teog zamanında sorular çok kolaydı hakkımızı isteriz eğer iyi bir lise tutturamazsam her iki cihanda da ellerim yakınında olacak haberiniz olsun bütün öğrencilerin ahı uzerınızdedır
    Cevapla
  • LGS 2005 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bir sene çalışmak bizim elimizdeydi . Eğer yeterince çalıştıysan geçen senelerin zorluğu kolaylığıyla işin olmaz. Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Çok şükür içimde zerre pişmanlık yok . Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip eylesin inşallah . :)
    Cevapla
  • LGSYE GİRECEK 4 yıl önce Şikayet Et
    evet haklısın TEOG LGSye kıyasla çok daha kolay ama TEOGta ne oluyordu binlerce birinci çıkıyordu. binlerce birinci çıkıncada öğrencileri liseye almak için öğrencilerin okul notlarına devamsızlıklarına bakıp ayrım yapıyorlardı bu durumda da herkes istediği liseye yerleşsin diye öğretmenler hatta mdr yardımcıları kimi okullarda kendi branşlarının sınavını aşırı kolay yapıp öğrencilerin bol bol puan kazanmasını sağlıyorlardı. bu da haksız rekabete getiriyor işi...(ki buna rağmen giremeyenler oluyordu) ancak lgsde böyle bir problem olmayacak çünkü sorular zor adamlar seçici davranıyor...
    Cevapla
  • bir dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya ben ç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!