KYK burs başvuru sonuçları tarihi! 2018 - 2019 geri ödemesi burslar...

2018 - 2019 Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları için geri sayım başladı. Üniversite eğitimi boyunca devletten geri ödemesiz burs alacakların merak ettiği KYK burs sonuçları ne zaman belli olacak? Bu kapsamda beklenti içinde olan gençler, konuya dair bilgi almak adına araştırma yapıyor.

KYK burs başvuru sonuçları tarihi! 2018 - 2019 geri ödemesi burslar...
KYK burs başvuru sonuçları tarihi! 2018 - 2019 geri ödemesi burslar...
GİRİŞ 23.10.2018 11:11 GÜNCELLEME 23.10.2018 11:11

Geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklamada 2019 yılı için kredi ve burs miktarlarında gerçekleştirilecek olan zamlar duyurulmuştu. Buna göre 2019 yılında burs ve kredi alacak lisans öğrencileri 500 TL, yüksek lisans öğrencileri 1000 TL ve  doktora öğrencileri 1500 TL para alacak. Bununla birlikte 2018 - 2019 KYK burs başvuruları tamamlandı eğitimlerine eylül ayında başlayan öğrenciler şimdide sonuç tarihini merak ediyor. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu), burs ve kredi başvuru sonuçları için resmi bir duyuru yayınlamadı. Fakat geçtiğimiz sene olduğu gibi 2018 - 2019 KYK burs başvuru sonuçlarının 23 gün içerisinde açıklandığı düşünülürse, bu yılki KYK burs başvuru sonuçlarının 12 ya da 13 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülebilir.

BURS NE ZAMAN KESİLİR?

Üniversiteler tarafından Kredi Yurtlar Kurumuna öğrencinin başarısız olduğuna dair bilgi verilmesi halinde burs, krediye dönüşür.

PEKİ BURS BAŞVURUSUNDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Ön lisans öğrencileri,
Lisans öğrencileri,
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile - ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre - Amatör milli sporcu olan öğrenciler,  burstan yararlanabilmektedir.

KYK BURSLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor