Dünyanın en iyi üniversitelerine ilgi büyük!

Times Higher Education (THE) tarafından her yıl titizlikle hazırlanan “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” listesi açıklandı. Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasındaki üniversitelerin tam da listeler açıklanmışken Türkiye’ye geliyor olması velilerde ilgi uyandırdı.

Dünyanın en iyi üniversitelerine ilgi büyük!
Dünyanın en iyi üniversitelerine ilgi büyük!
GİRİŞ 26.10.2018 16:12 GÜNCELLEME 26.10.2018 16:12

Ankara’da başlayan 34. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarlarına ilgi büyüktü. Dünyanın en iyi üniversiteleri fuar kapsamında; 24 Ekim’de İzmir ve 26-27-28 Ekim’de İstanbul’da gençler ve aileleriyle buluşmaya devam edecek.

Times Higher Education tarafından titizlikle yapılan araştırmalar sonucu oluşturulan ve eğitim sektörünün heyecanla beklediği “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” listesi açıklandı. Eğitim kurumlarının yayınladıkları bilimsel çalışmalar, uluslararası çalışmalar, uluslararası camiadaki konumları ve gelirlerindeki artış göz önünde bulundurularak oluşturulan listeye Türkiye’den de üniversiteler girmeye hak kazandı. Koç Üniversitesi ve ODTÜ listeye ilk 200’den girerken, Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi de listede yer alma şansı kazandı.

THE listesinde başı Amerikan ve İngiliz üniversiteleri çekti. Dünyanın en iyi 3 üniversitesi; Standford University, Oxford University, Massaachusetts Instıtute of Technology (MIT) oldu. Bu üniversiteler haricinde birbirinden başarılı üniversiteler listeye girmeye hak kazandı.

Listelerin açıklanma tarihinin Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük yurtdışı eğitim fuarına denk gelmesi aileler için sevindirici oldu. 34. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarlarına THE listesindeki 50 üniversitenin katılıyor olması ailelerin ve gençlerin ilgisini çekti. İlk etabı Ankara’da düzenlenen fuara ilgi oldukça yüksekti. 24 Ekim’de İzmir’de, 26-27-28 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek olan fuara çok yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Her yıl dünyanın dört bir yanındaki başarılı öğrencileri kendi kurumlarına kazandırmak isteyen bu değerli üniversiteler; Türkiye’deki gençler için özel burslar, indirimler ve öneriler sunarak onları kendi okullarına sahil etmeye çalışıyor. Öğrencilere sağlanan bu özel tekliflere fuar stantlarında ulaşmak mümkün olacak.

ACENTELER DE TÜRKİYE’DE BULUŞUYOR

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları eğitim kurumlarının gençler ve aileleriyle buluştururken; 60 ülke, 80 eğitim kurumu ve 150 uluslararası eğitim acentesi de Euroasia Acenteler Kongresi bir araya geliyor. Yurtdışından gelen öğrenci sayısını artırmak ülkelerin devlet politikası haline geldiğinden, bu konuya titizlikle yaklaşıyorlar. Bu yüzden Türkiye’de düzenlene Euroasia Acenteler Kongresi’ne katılım oldukça yüksek.

Avrupa, Ortadoğu, Asya ülkelerinin bir araya geldiği kongrede yurtdışı eğitimin geleceği masaya yatırılırken; acenteler, üniversiteler ve ülkeler arasında iş birliği imkânı yakalanıyor. Geçtiğimiz yıllarda taraflar arasında yapılan iş birliklerinin %90 başarı seviyesine ulaşması bu kongreyi daha etkili ve ilgi çekici hale getiriyor. Temel amacı; eğitim kurumları ile eğitim acentelerinin iş birliği kurması ve var olan ilişkilerini güçlendirmesi olan kongre; dünyadaki en etkin yurtdışı eğitim etkinliği arasında gösteriliyor.

29-31 Ekim tarihleri arasında Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de 3’üncü kez düzenlenecek EuroAsia Acentelar Kongresine; Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Orta Asya ülkeleri ve özellikle Güney Kore, Rusya, Çin yoğun katılım gösteriyor.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü