2018 KPSS önlisans sonuç tarihi ÖSYM tarafından açıklandı!

Memur olmak için sınava giren binlerce adayın merakla beklediği 2018 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları için gözler ÖSYM'nin sorgulama sayfasına çevrildi. 29 Kasım tarihlerinde açıklanması beklenen KPSS ön lisans sınav sonuçları ile ilgili gelişmeleri memur adayları için derledik.

2018 KPSS önlisans sonuç tarihi ÖSYM tarafından açıklandı!
2018 KPSS önlisans sonuç tarihi ÖSYM tarafından açıklandı!
GİRİŞ 21.11.2018 09:40 GÜNCELLEME 21.11.2018 09:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her sene oldu gibi bu senede Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 04 Kasım tarihinde düzenlenen KPSS önlisans sınav sonucu bugün veya yarım erişime açılacak. İki yıl üniversite okuyup günlerdir memurluk sınavına hazırlanan binlerce adayın meraka beklediği 2018 KPSS ön lisans sınav sonuçları ÖSYM dışında hiç bir yerden öğrenilmeyecek ve sonuçlar posta yoluyla iletilmeyecek. Sınavda Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere toplamda 120 soru soruldu ve adaylara sınav olarak 130 dakika verildi.

 

 

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS önlisans sınavı sonuçları 29 Kasım 2018 tarihinde adayların erişimine açılacak. Sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden duyurulacak.

 

 

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sınavdan sonra kurumların talep ettiği personel sayısı belirlendikten sonra, sınav merkezi ana sayfasında 2018 KPSS önlisans tercih kılavuzunu yayımlayacak, tercih başvuruları ÖSYM AİS sayfasında gerçekleşecek

KPSS ÖNLİSANS SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

YORUMLAR 1
  • rasim 5 yıl önce Şikayet Et
    her sene yükselen puanlar bu sene düşüldü 2017 yılında 72 puan eden bu sene 69 puan yapıyor !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...