Türk akademisyene ABD’den büyük onur

Özyeğin Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Uysal başarılı çalışmalarından dolayı IEEE tarafından, en üst düzey üyelik anlamına gelen “Fellow” unvanına layık görüldü.

Türk akademisyene ABD’den büyük onur
Türk akademisyene ABD’den büyük onur
GİRİŞ 24.11.2018 12:42 GÜNCELLEME 24.11.2018 12:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Özyeğin Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Uysal, merkezi New York’ta bulunan, 160 ülkede 425 bini aşkın üyesi ile elektrik ve elektronik mühendisliği alanında faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen uluslararası organizasyon IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) tarafından “Fellow" derecesi ile onurlandırıldı. 

IEEE Fellow derecesi, IEEE'nin ilgi alanındaki konularda dünya çapında, çığır açıcı ve yaygın etkisi en üst derecede olan çalışmalara imza atmış önemli araştırmacılara, yalnızca bu dereceyi almış üyelerin önerisi ve referanslarıyla ve IEEE Yönetim Kurulu'nun onayı ile veriliyor.  IEEE Fellow derecesi IEEE'deki en yüksek üyelik düzeyi olup, hem prestijli bir onur hem de önemli bir kariyer başarısı olarak kabul görüyor.

Prof. Dr. Uysal, haberleşme kuramı ve kablosuz haberleşme alanlarında çalışma ve araştırmalara imza atıyor. Bu alanlarda yaptığı 300'den fazla uluslararası dergi ve konferans yayını ve bu yayınlara aldığı 9 bin 500’den fazla atıf bulunuyor. Halen IEEE Türkiye Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Uysal, aralarında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü, Kanada Doğa Bilimleri ve Mühendislik Araştırma Kurumu (Natural Sciences and Engineering Research Council  - NSERC) Teşvik Ödülü, Waterloo Üniversitesi Araştırma Mükemmeliyet Ödülü, Özyeğin Üniversitesi En İyi Araştırmacı Ödülü ve National Instruments Mühendislik Etki Ödülü’nün de bulunduğu çeşitli ödüllere sahiptir.

YORUMLAR 1
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için çalışmaya devam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'