İspanya'da Pertevniyal Lisesi rüzgarı

Pertevniyal Lisesi, bu yıl kabul edilen ‘Minorities Europe’ başlıklı Erasmus + projesi çalışmaları kapsamında ilk uluslararası ziyaretini 18-23 Kasım 2018 tarihleri arasında İspanya’ya gerçekleştirdi.

İspanya'da Pertevniyal Lisesi rüzgarı
İspanya'da Pertevniyal Lisesi rüzgarı
GİRİŞ 02.12.2018 17:55 GÜNCELLEME 02.12.2018 17:55

Gezi öncesinde, proje hakkında bilgilendirme yapmak için Okul müdürü Zekeriya ARSLANTÜRK ve proje koordinatörü Derya SEZGİNMERT, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mucip KINA’yı geziye katılacak öğrencilerle ziyaret ettiler.



Ziyarette projenin kapsamı ve amaçları hakkında bilgi verildi. Projemiz ile Almanya, Makedonya, Romanya, İspanya ve Türkiye'den öğrencileri bir araya getirerek  etkileşimlerini arttırmanın, her bir ülkede var olan azınlıklar ve kültürel çeşitlilik ile ilgili farkındalıklarını geliştirerek önyargıları kırmanın ve empati yeteneğinin geliştirmenin amaçlandığı belirtilerek; ilçe müdürümüz proje faaliyetlerimize davet edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, bu tip uluslararası çalışmaların öğrencilerin sadece dil gelişimlerini pekiştirmekle kalmadığını aynı zamanda farklı kültürleri tanıyıp iyi örnekleri ülkemize taşımak açısından imkan oluşturduğunu belirterek, Pertevniyal Lisesi’ne proje çalışmalarında başarılar diledi.



İlçe Milli Eğitim Müdürümüze yapılan ziyaret sonrasında gezi hazırlıklarını tamamlayan İspanya Ekibimiz 18 Kasım tarihinde yola çıktı. Gezide, okulumuzu öğrencilerimiz Aybora YADİGAR, Aysu AKDÜZEN, Berfin GÜLER ve Yusuf Erdem DEMİR temsil etti.

Kendilerine rehberlik eden okul müdür yardımcısı Fırat KARABULUT, proje koordinatörü Derya SEZGİNMERT ve İngilizce öğretmeni Feride KOR ile birlikte çeşitli etkinliklerde yer alan öğrencilerimiz okullarını ve ülkelerini en iyi şekilde temsil ettiler. Öğrencilerimiz hazırladıkları sunumlarla okullarını, İstanbul’u ve Türkiye’yi tanıttılar ve aktif olarak yer aldıkları ‘Basın Açıklaması Etkinliği’ ve ‘Gençler İçin Farkındalık’ çalışmaları ile proje hedeflerine varmaya yönelik etkinliklerde bulundular. Ayrıca yapılan logo yarışmasında okulumuz öğrencilerinden Taha ŞAHİN’in hazırlamış olduğu logo birinci seçilerek, proje logosu ilan edildi.



Proje etkinliklerinin yanı sıra, proje ekibi olarak Avrupa Kültürel Mirası’nın parçası olan tarihi yerler ziyaret edildi ve kültürel mirasın sonraki nesillere aktarılmasının önemi vurgulandı. Bir sonraki Almanya gezisinde buluşmak dileğiyle tüm ortak okullar 23 Kasım 2018 tarihinde ülkelerine döndüler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri